Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brynäs hot: En bojkott av CHL

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Thomas Larkin fick bara fyra matchers avstängning för tacklingen på Daniel Paille. 

Nu hotar Brynäs med att hoppa ur CHL.

"Vi kommer att besluta vilka åtgärder Brynäs IF kommer att ta kopplat till fortsatt deltagande i CHL samt eventuella civilrättsliga åtgärder", skriver klubbdirektör Johan Stark i ett uttalande. 

Thomas Larkins överfall på Brynässpelaren Daniel Paille blev genast svensk hockeys största snackis. I går kom nästa våg av vrede – när Champions Hockey League meddelade domen mot Adler Mannheim-spelaren. 

Larkin fick en förhållandevis kort avstängning: fyra matcher.

Kan hoppa ur CHL

– Man blir mållös. Hur tänker man? Man måste ju se till situationen: att matchen är över, att laget har förlorat och att de kör över en spelare som inte ser något. Om det hade varit en mindre spelare så kanske de inte hade kunnat ta honom från isen. Det är ett hån mot de som vill spela ishockey, sa före detta domaren Thomas "Kuben" Andersson till SportExpressen om domen. 

 

LÄS MER: Hockey-Sverige i uppror efter avstängningsdomen: "Tror detta är slutet"

 

Nu har Brynäs sagt sitt om straffet i en officiell skrivelse på sin hemsida. 

"Vi anser att konsekvenserna från CHL för de inblandade spelarna och ledaren i Adler Mannheim inte alls speglar allvaret i själva agerandet kopplat till de konsekvenser agerandet fick och hade kunnat få för Brynäs IFs spelare", skriver klubbdirektör Johan Stark i ett uttalande. 

"Vi är inte nöjda"

"Vi är inte nöjda med de straff som CHL har delat ut. Vi avvaktar nu hur det Tyska ishockeyförbundet kommer att agera. Vi reagerar också på att konsekvenser i CHL är olika för lag och spelare beroende på vilket landsförbund de tillhör. Det är inte acceptabelt."

 

LÄS MER: Daniel Paille bryter tystnaden om tacklingen: "Vill att han straffas"

 

Stark berättar att Brynäs fört samtal med både CHL och SHL om Larkins straff. Han nämner en bojkott av CHL som en tänkbar konsekvens.  

"Utifrån de samtalen kommer vi besluta vilka åtgärder Brynäs IF kommer att ta kopplat till fortsatt deltagande i CHL samt eventuella civilrättsliga åtgärder", skriver Stark. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!