Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Brynäs hot: En bojkott av CHL

Publicerad
Uppdaterad

Thomas Larkin fick bara fyra matchers avstängning för tacklingen på Daniel Paille. 

Nu hotar Brynäs med att hoppa ur CHL.

"Vi kommer att besluta vilka åtgärder Brynäs IF kommer att ta kopplat till fortsatt deltagande i CHL samt eventuella civilrättsliga åtgärder", skriver klubbdirektör Johan Stark i ett uttalande. 

Thomas Larkins överfall på Brynässpelaren Daniel Paille blev genast svensk hockeys största snackis. I går kom nästa våg av vrede – när Champions Hockey League meddelade domen mot Adler Mannheim-spelaren. 

Larkin fick en förhållandevis kort avstängning: fyra matcher.

Kan hoppa ur CHL

– Man blir mållös. Hur tänker man? Man måste ju se till situationen: att matchen är över, att laget har förlorat och att de kör över en spelare som inte ser något. Om det hade varit en mindre spelare så kanske de inte hade kunnat ta honom från isen. Det är ett hån mot de som vill spela ishockey, sa före detta domaren Thomas "Kuben" Andersson till SportExpressen om domen. 

 

LÄS MER: Hockey-Sverige i uppror efter avstängningsdomen: "Tror detta är slutet"

 

Nu har Brynäs sagt sitt om straffet i en officiell skrivelse på sin hemsida. 

"Vi anser att konsekvenserna från CHL för de inblandade spelarna och ledaren i Adler Mannheim inte alls speglar allvaret i själva agerandet kopplat till de konsekvenser agerandet fick och hade kunnat få för Brynäs IFs spelare", skriver klubbdirektör Johan Stark i ett uttalande. 

"Vi är inte nöjda"

"Vi är inte nöjda med de straff som CHL har delat ut. Vi avvaktar nu hur det Tyska ishockeyförbundet kommer att agera. Vi reagerar också på att konsekvenser i CHL är olika för lag och spelare beroende på vilket landsförbund de tillhör. Det är inte acceptabelt."

 

LÄS MER: Daniel Paille bryter tystnaden om tacklingen: "Vill att han straffas"

 

Stark berättar att Brynäs fört samtal med både CHL och SHL om Larkins straff. Han nämner en bojkott av CHL som en tänkbar konsekvens.  

"Utifrån de samtalen kommer vi besluta vilka åtgärder Brynäs IF kommer att ta kopplat till fortsatt deltagande i CHL samt eventuella civilrättsliga åtgärder", skriver Stark. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag