Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Brynäs höll undan och vann

Publicerad
Linköping vaknade till för sent i Gävle. Brynäs lyckades hålla undan och vinna med 3-1. Siffror som egentligen var i underkant med tanke på vilka jättechanser hemmaspelarna brände i början av matchen.
Brynäs har under de senaste säsongerna haft relativt lätt för Linköping på hemmaplan, inte sedan februari 2007 har Linköping lyckats vinna efter full tid i Gävle.
Brynäs startade också matchen bäst och borde haft ledningen redan efter första perioden. Både Anton Rödin och Jakob Silfverberg hade i stort sett öppet mål utan att få in pucken. Linköpings tränare Hans Särkijärvi försökte väcka sina spelare genom en timeout tidigt i andra perioden. Det lyckades inte, i stället ökade hemmalaget på till 2–0.

LHC fick rejäl fart

Efter ett tidigt reduceringsmål i sista perioden fick Linköpings spelare rejäl fart på skridskorna och matchen blev både spännande och mer intensiv. Linköping ställde om mycket snabbare från försvar till anfall och skapade också tryck på ett helt annat sätt i anfallszon, dock utan att få utdelning.
I ett sista desperat försök att få in en kvittering plockade Linköping ut målvakten Fredrik Norrena, då skickade Jakon Silfverberg in hemmalagets tredje mål.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag