Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brynäs glädjebesked – stortalangen stannar

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

Brynäs har sitt målvaktspar klart till nästa säsong.

Samuel Ersson har bestämt sig för att stanna kvar i klubben.

– Vi har tagit det beslutet nu, säger han till Hockeypuls.se.

Samuel Ersson draftades av Phildelphia Flyers i femterundan 2018. 20-åringen berättar att han diskuterat ”en hel del” med NHL-klubben – men nu kommit fram till att flytten till Nordamerika får vänta minst en säsong.

– Ja, det känns som jag har steg kvar att ta här hemma innan jag är redo. Det är nyttigt för mig att vara kvar för att vara förberedd om och när jag åker över, säger han till Hockeypuls.

Ersson och Andrén blir målvaktspar

JVM-målvakten från 2018/19 återvände till Brynäs efter ett starkt år i Västerås inför årets säsong. Där konkurrerade han ut Joacim Eriksson under andra halvan av säsongen och landade till slut på 35 spelade matcher.

– Som målvakt vill man så klart spela alla matcher, även om det på lång sikt säkert är bra att man alternerar. Men jag fick med mig mycket erfarenhet till kommande år, även om det var en jobbig säsong.

Den här säsongen kommer Ersson bilda målvaktspar med Victor Andrén. Den förre Växjö-målvakten har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

LÄS MER: Så är silly-läget i Brynäs trupp (Premium)