Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Ilskan: "Hur fan är det möjligt?"

Publicerad

Brynäs tog emot Linköping i en för hemmalaget betydelselös match. Och det syntes. 

Brynäs var ineffektivt och läckte rejält bakåt och föll med 5-1.

Efteråt var tränaren Tommy Sjödin rejält irriterad över lagets insats. 

– Vad sa du att skotten slutade? 43–23 till oss? Hur fan kan det vara möjligt?, säger han.

Tiondeplacerade Brynäs mötte under torsdagskvällen Linköping hemma på Gavlerinken. För hemmalaget handlade motivationen om att tre poäng skulle ta laget närmare Linköping på nionde plats. 

Det var motivation som inte verkade räcka för gästrikarna. Linköping tog ledningen halvvägs in i den första perioden men det var framför allt i andra perioden bortalaget satte ton. 

0-1 blev till hela 0-4 innan Jacob Blomqvist lyckades reducera ställningen för Brynäs. 

Till slut blev det vinst med 5-1 för bortalaget efter att Ken-Andre Olimb stängt matchen med sitt mål. 

 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 

 

"Ingen oförtjänt utdelning"

Linköpings seger innebär att de har möjligheten till hemmaplansfördel i åttondelsfinalen. Inför sista omgången är LHC nia och man står på samma poäng som Luleå. Dessutom är det bara två poäng upp till sjuan HV 71. 

Brynäs vann dock skotten i matchen med hela 43-23 men hemmalaget var ineffektivt framåt samtidigt som det slarvades en hel defensivt. 

Statistiken upprörde Brynäs tränare Tommy Sjödin efteråt - som var rejält besviken över sitt lag.

– Vad sa du att skotten slutade? 43–23 till oss? Hur fan kan det vara möjligt?, säger han.

"Linköping är inte jättebra"

Han fortsätter:

– Det blev 1–5 och det hade kunnat vara 1–8. De hade öppen kasse flera gånger för ännu mer än det. Det är rannsakning som gäller nu – det här spelet går inte att försvara. Linköping är inte jättebra, utan vi är rent utsagt dåliga. Jag kommenterar inte vad jag sagt till grabbarna nu, säger Sjödin.

Segern var Linköpings första på tre matcher. 

– Det har varit tungt ett tag, så det var skönt att kunna släppa loss lite känslor, säger tränaren Dan Tangnes till C More. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag