Crosscheckingen i ansiktet från Nick Sörensen. Foto: C MoreCrosscheckingen i ansiktet från Nick Sörensen. Foto: C More
Crosscheckingen i ansiktet från Nick Sörensen. Foto: C More
"Helt onödigt", säger Petter Rönnqvist. Foto: C More"Helt onödigt", säger Petter Rönnqvist. Foto: C More
"Helt onödigt", säger Petter Rönnqvist. Foto: C More
Brynäs firar segern. Foto: Simon HastegårdBrynäs firar segern. Foto: Simon Hastegård
Brynäs firar segern. Foto: Simon Hastegård

Brynäs fick revansch - vann mot Linköping

Publicerad

Brynäs hämtade sig snabbt efter gårdagens förlust mot Linköping och tog på söndagen revansch när de vann med 4-2.

Bortalaget var dock med ändå till slutet - men chansen till att komma ikapp försvann när Nick Sörensen drog på sig ett matchstraff i slutminuterna.

– Här är tecken på en viss frustration. Det måste Nick Sörensen polera bort från sitt spel. Han är en nyttig, duktig, intensiv spelare. Men det här är inte acceptabelt, säger Sanny Lindström i C Mores sändning.

I gårdagens match mot Linköping tappade Brynäs ett underläge och föll med 3-6 - men redan på söndagen fick de revansch. Efter en mållös förstaperiod kunde Marc Zanetti ge hemmalaget ledningen drygt halvvägs in i andra.

Men Linköping svarade snabbt. Bara nio sekunder var nämligen Daniel Rahimi framme - och kvitteringen var ett faktum.

Petter Rönnqvist: "Crosschecking rakt över ansiktet"

I den tredje perioden lossnade det dock för Brynäs. Först kunde Lucas Carlsson än en gång ge hemmalaget ledningen tidigt i den första perioden - och dryga minuten senare ökade Nick Johnson på till 3-1.

Men matchen var ännu inte över. Med bara minuter kvar att spela såg nämligen Nichlas Hardt till att reducera i powerplay. Närmare än så kom dock aldrig bortalaget - och i stället kunde Daniel Mannberg fastställa slutresultatet 4-2 i tom kasse.

Bara sekunder senare tvingades sen Nick Sörensen kliva av efter att ha dragit på sig ett matchstraff för hög klubba.

– Det är ingen hög klubba. Det är ju en riktig crosschecking rakt över ansiktet. Det är helt onödigt av Sörensen och dödar ju så klart alla chanser för Linköping att reducera och kvittera, säger Petter Rönnqvist i C Mores sändning.

Sanny Lindström: "Det är inte okej"

Och han får medhåll av kollegan Sanny Lindström.

– Jag gillar Nick Sörensen, han jobbar hårt, han kämpar och sliter. En energispelare. Men det här han gör efter den här tekningen, det tycker inte jag är okej. Han trycker faktiskt till i ansiktet, möjligt att han siktar mot bröstet eller något, men den tar klockrent i ansiktet och det här kommer så klart granskas och få konsekvenser, säger Lindström i C Mores sändning.

Samtidigt menar experten att Sörensen förmodligen inte hade för avsikt att skada.

– Det blir en olycklig smäll och den tar upp mot ansiktet. Och det är inte okej, säger Lindström.

Tack vare segern tar Brynäs nu hem tre viktiga poäng - och ligger nu sex poäng bakom sjätteplacerade Djurgården i tabellen.

– Det var enormt viktigt. Vi har jobbat jäkligt hårt men har inte riktigt fått utdelning men i kväll fick vi det, säger Lucas Carlsson i C Mores sändning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag