Johan har bjudits in till en heldag i Gavlerinken Arena med Brynäs. Foto: PrivatJohan har bjudits in till en heldag i Gavlerinken Arena med Brynäs. Foto: Privat
Johan har bjudits in till en heldag i Gavlerinken Arena med Brynäs. Foto: Privat
Lappen som sattes upp i den lokala ishallen. Foto: PrivatLappen som sattes upp i den lokala ishallen. Foto: Privat
Lappen som sattes upp i den lokala ishallen. Foto: Privat
Foto: Simon HastegårdFoto: Simon Hastegård
 Foto: Simon Hastegård

Brynäs bjuder in Johan efter lappen

Publicerad

I går kunde SportExpressen berätta om sextonårige Johan, som är autistisk och älskar ishockey.

Nu har Johan fått ett riktigt glädjebesked. Han har nämligen bjudits in till en heldag i Gavlerinken med Brynäs.

– Vi ska göra en toppendag för honom, säger klubbens vice klubbdirektör Johan Cahling.

Johan, 16, är hockeytokig och sitter mer än gärna i publiken när lillebror Sebastian spelar.

Att Johan är autistisk har dock lett till att han har blivit retad och stött på många fördomar - något som gav hans familj idén att sätta upp en lapp i ishallen för att förklara vem Johan är.

– Under hela Johans uppväxt så har det alltid varit problem när han har varit någonstans, eftersom han fladdrar och dricker kaffe och inte riktigt är som alla andra eftersom han är hyperaktiv. Då tänkte vi att vi måste avdramatisera det här, för att han har ju faktiskt samma rätt att få vara i ishallen som vilka andra som helst i och med att han älskar ishockey, berättade mamma Ulrika i går.

"Det är kul att kunna bidra"

Ulrika berättade också att familjen nu planerar att åka till Gavlerinken och titta på en Brynäsmatch för att Johan ska få se riktiga proffs spela i verkligheten.

Något som Brynäs vice klubbdirektör Johan Cahling snappade upp - och bjöd in familjen till en heldag med Brynäs.

– Vi har sagt till föräldrarna att de och Johan får bestämma vad de vill ska ske. Vi ska göra en toppendag för honom. Han vill ju åka hiss och äta korv och dricka kaffe och kanske träffa spelare, sen tittar vi på hur de ska sitta. Johan och familjer bestämmer hur de vill ha dagen, så det återstår att se hur den blir. Men, vi ska se till att Johan och familjen får en toppendag i Gavlerinken, säger Cahling.

– Det blir nog en bra dag både för honom och för oss. Det är kul att kunna bidra till Johan.

"Det kommer att bli jättespännande"

Och Ulrika menar att Johan nu ser fram emot den kommande hockeyfesten - och att få åka hiss som han också tycker mycket om.

– Han vet ju att det vankas hockey, han har tecknat Brynäs, hockey, hiss och alltihop, säger hon.

– Nu ska vi förbereda och lägga in bilder i hans iPad så att vi kan visa honom och förbereda honom på att vi ska åka till Gavlerinken. Så får prata med Cahling också så att han kan skicka lite bilder om det är flera personer han ska möta, så att han inte blir så chockad när han kanske får möta flera olika människor. Men det kommer bli jättespännande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag