Foto: Mats Åstrand/ Tt
 Foto: Mats Åstrand/ Tt

Brynäs besegrade Luleå på hemmais

Publicerad

Brynäs besegrade Luleå med 2-1 på hemmaplan.

Därmed bröt de förlustsviten på fyra matcher - och tar hem tre härliga poäng.

– Jag tycker att vi gör en heroisk insats, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund i C Mores sändning.

Brynäs inledde starkt mot Luleå och kunde ta ledningen sent i den första perioden. Tidigt i andra ökade de på ytterligare, innan Luleå fick in en reducering knappt tio minuter senare.

Men närmare än så kom aldrig bortalaget - och därmed lyckades Brynäs bryta förlusttrenden efter fyra raka nederlag.

– Jag tycker att vi gör en heroisk insats. Vi har stor press på oss, förlorar fyra i rad och det är lätt att bli ängslig då, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund i C Mores sändning.

– Men jag tycker att vi går ut och visar från start att vi är ett bra lag och de ersättare som har kommit in för de skadade spelarna gör ett kanonjobb. Jag är ruggigt imponerad av deras insats.

Berglund: "Viktigt att komma tillbaka"

Berglund menar också att det är skönt att bryta den negativa trenden, samtidigt som han inte vill fokusera alltför mycket på det.

– Det är klart att det alltid är bra att komma tillbaka, men det är en match och tre enskilda poäng, säger han.

– Det är viktigt att komma tillbaka, självklart, men det är en match i mängden.

Luleåtränaren Joakim Fagervall var inte alls nöjd med prestationen.

– Vi gör en väldigt, väldigt svag insats. Redan från start är det en icke godkänd insats, säger han i C Mores sändning.

– Det går inte att känna igen laget i dag. Det finns självklart en anledning till det och den får vi ta reda på tills i morgon.

Redan i morgon möts lagen igen då det är Brynäs som gästar Luleå.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag