Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brodecki återvänder: ”Inte mycket att fundera över”

Brodecki i Linköping Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Brodecki i Brynäs 2016 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Trots att ha gjort sin poängmässigt bästa säsong bröt Linköping och Adam Brodecki kontraktet efter förra säsongen. Sedan dess har han varit klubblös.

Men nu är det klart – det blir en återkomst till Brynäs.

— Det var inte så mycket att fundera över när de hörde av sig, säger han till Brynäs hemsida. 

Adam Brodecki gjorde sin bästa seniorsäsong förra säsongen i Linköping. Poängmässigt blev det 22 poäng 46 matcher.

Trots det blev det ingen fortsättning i Linköping.

Nu är den 24-åriga forwarden klar för en ny klubbadress. Det är hans gamla klubb Brynäs som värvat tillbaka honom.

– Adam är en irrationell spelare som är bra med pucken. Den högstanivå som han håller är jättehög. Det han föll på när han var här tidigare var att han hade lite svårt med kontinuiteten, men han visade förra säsongen i Linköping att det inte är några problem längre, säger Michael Sundlöv, herransvarig, till Brynäs hemsida.

”Kändes inte optimalt att se en Brynäsfostrad lirare representera Tre Kronor tillhörande en annan svensk klubb förra säsongen. Möjligheten dök upp att göra något åt det. Vi tog den”, skriver Brynäs på Twitter.

https://twitter.com/Brynas/status/1165916090842714112

Juniortiden i Brynäs

Brodecki spenderade sina år som junior i Brynäs, och fick sedan chansen i SHL säsongen 13/14. Han blev kvar efter det och spenderade sedan två säsonger till med a-laget.

Växjö fick upp ögonen för den Stockholmsfödda Brodecki och han värvades dit. Första säsongen gjorde han 19 poäng och hade en större roll. Men säsongen efter blev det mindre speltid för honom, samtidigt som laget vann SM-guld. 

Då gick resan vidare till nästa SHL-klubb – Linköping. Trots en bra säsong och landslagsspel bröts kontraktet. Han har sedan dess varit kontraktslös.

Efter det har han sökt både utomlands och i Sverige, men det blir en fortsättning i SHL och en återkomst till Brynäs.

– Brynäs är alltid Brynäs för mig och det var inte så mycket att fundera över när de hörde av sig. Jag började min karriär här med hockeygym och när jag klev upp i A-laget. Att få spela i den klubben man hejar på är få förunnat. Det ska bli jättekul, säger 24-åringen till Brynäs hemsida.