Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt kontraktet – på väg till rivalen

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Lukas Pilö bröt kontraktet med ett år kvar i Örebro Hockey.

Enligt vad SportExpressen erfar kan han nu hamna i Oskarshamn.

Något som Barometern också har kunnat berätta.

Uppgifter säger att parterna är nära en lösning, men att något kontrakt inte är undertecknat. Det förväntas dock bli klart inom kort.

Pilö har en historia i Oskarshamn. Han var med i laget som gick upp till SHL.

Idag stod det klart att han lämnar Örebro. Trots att ett år återstår på avtalet.

– Vi känner att vi inte kan erbjuda Lukas den speltid som han behöver för att ta nästa steg i sin karriär. Vi har därför gemensamt kommit överens om att gå skilda vägar. Vi tackar Lukas för hans tid hos oss och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.

Istället blir det nu spel med Oskarshamn.

Enligt SportExpressens källor så är man överens om allting i avtalet, men att signaturen ska sättas på plats innan man kan presentera det hela.

Det ska ha funnits ett intresse för Pilö, både i SHL och i HockeyAllsvenskan. Bland annat ska HV71 ha förhört sig bland de allsvenska lagen. Men fått nej.

Han vill hellre spela i SHL, och i Oskarshamn är han bekant med miljön. Pilö var med i det laget som gick upp till SHL 2019, på lån.