Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröderna förlänger kontrakten med DIF

Jonathan och Marcus Davidsson förlänger med Djurgården.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Jonathan och Marcus Davidsson förlänger med Djurgården.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Skönt besked för alla Djurgårdsfans:

Bröderna Jonathan och Marcus Davidsson har förhandlat fram nya kontrakt med Djurgården som är påskrivna och klara, enligt uppgifter till SportExpressen.

Jonathan, 20, och Marcus, 19, har tagit stora steg i utvecklingen den här säsongen. 

Storebror gjorde sitt 10:e mål och 27:e poäng i torsdags när Djurgården tog tre poäng mot Luleå på hemmaplan.

Tagit stora steg i vinter

I dag möts lagen igen uppe i Norrbotten men lillebror Marcus har missat senaste matcherna på grund av en skada – men efter JVM har han fortsatt att spela på en hög nivå och båda två har utvecklats till två av topplaget Djurgårdens viktigaste spelare.

Nu är även pusselbitarna på plats inför den kommande säsongen. Bröderna har spelat på utgående kontrakt med klubben men enligt uppgifter till SportExpressen har både Jonathan och Marcus nu förhandlat fram nya avtal med Djurgården.

– Vi har kommit väldigt, väldigt långt i förhandlingarna men avtalen är ännu inte påskriva. När dom är det kommer vi gå ut med det, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

NHL-klubben på plats i torsdags

Jonathan är draftad av Columbus och Buffalo har rättigheterna till Marcus. Columbus ledning var på plats på Hovet i torsdags och klubbens general manager Jarmo Kekäläinen uttalade sig till HockeyNews.se angående Jonathans framtid i klubben – och om det kan bli aktuellt för honom att lämna Djurgården redan inför nästa år för att göra ett försök att slå sig in i NHL.

Davidssons vapendragare i Djurgården – Axel Jonsson Fjällby – har varit i samma situation som bröderna och sitter på ett utgående avtal och än så länge har klubben inte gått ut med något angående förhandlingarna med honom.

Brödernas nya kontrakt kommer med största sannolikhet att bli officiellt inom en snar framtid.