”Brinner för att vinna SM-guld med Luleå”

Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Linus Omark är presenterad.

Precis som SportExpressen i går kunde avslöja återvänder storstjärnan till Luleå.

– Jag brinner verkligen för att få vinna tillsammans med Luleå Hockey, säger han till klubbens hemsida.

Under söndagen kunde SportExpressen avslöja att Linus Omark, 34, är klar för en återkomst i Luleåtröjan.

Nu är det officiellt.

Omark har skrivit på ett treårsavtal med SHL-klubben, men precis som SportExpressen kunde avslöja, med en klausul som gör det möjligt för honom att återvända till schweiziska Genéve-Servette säsongen 2022/2023.Klubben där han den senaste säsongen stod för sanslösa 61 poäng.

Omark själv är lättad över att allt är klart.

– När vi väl fattat ett beslut i familjen att flytta hem så känns det nu väldigt bra att jag får återvända till Luleå Hockey och få dra på mig föreningens färger igen. Jag längtar redan nu till att vi kommer samlas igen och gå på is tillsammans om mindre än en månad, säger han till Luleås hemsida.

Officiellt: Omark klar för Luleå

Han fortsätter:

– Det är en lång säsong och hårt jobb som väntar för mig och för hela laget. Tanken är att jag skall visa hela mitt register och bidra med dom saker som jag är duktig på. Och jag brinner verkligen för att få vinna tillsammans med Luleå Hockey och att vi skall addera ytterligare SM-guld till föreningen.

Linus Omark slog igenom i Luleå i mitten av 00-talet och lämnade 2009 Sverige för spel i KHL-laget Dynamo Moskva. Sen dess har han varvat spel i KHL, NHL och schweiziska ligan - med undantag 2014 då han gjorde några matcher för Luleå.

SHL-klubbens general manager sticker inte under stol med att det är en drömvärvning.

– Det har tagit lite tid och det har ryktats både hit och dit kring Linus Omark. Därför känns det nu extremt roligt att vi nu kan presentera honom som vår spelare kommande säsong. Alla vet vad han presterat under sin karriär och det skall bli oerhört roligt att få jobba med honom igen, säger Stefan Nilsson och avslutar:

– När det gäller våra ambitioner inför säsongen så siktar vi högt. Vi skall göra en bättre säsong än den förra – både placeringsmässigt i grundserien och i SM-slutspelet – vilket vi känner är en rimlig målsättning. Därför känns det jättebra att få addera en fantastisk spelare som Linus Omark till vårt gäng