Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Almen Bibic: ”Du såg det? Haha, ja”

Publicerad

LINKÖPING/STOCKHOLM. Det uppstod ett storbråk på uppvärmningen inför åttondelsfinalen mellan Linköping och HV 71. 

Jätteslagsmål vid mittlinjen, klubbor som knuffades undan - och Almen Bibic som sköt ett skott som träffade Marc Zanetti. 

– Du såg det? Haha, ja. Jag fick en puck mot huvudet så man ger och man tar, säger Bibic. 

Den första åttondelsfinalen mellan HV 71 och Linköping föregicks av en del psykningar. Emil Sylvegård, Linköpings retsticka, åkte runt och försökte få sina motspelare ur balans - dock utan någon större framgång. 

Inför kvällens match i Linköping kom dock allt att eskalera. 

Redan när Emil Sylvegård kom ut på isen så började HV 71:s Sebastian Wännström och Marc Zanetti att åka in i Sylvegård. Där lugnade det dock ned sig kvickt.

Storbråk vid rödlinjen

Men när lagen sedan grupperades vid rödlinjen så kom det att bryta ut ett jätteslagsmål. Marc Zanetti knuffade först i en LHC-spelare, och då brakade det lös. 

Flera spelare ur båda lagen slogs och knuffades med varandra i över en minut.

Mitt i alla stökigheter så slängdes Almen Bibics klubba in långt i HV 71:s zon och när han hämtade den så sköt en HV-spelare bort den ännu längre - varpå Bibic svarade med att skjuta ett stenhårt slagskott mot Marc Zanetti som satt ned och stretchade.

– Det visar bara att vi inte tycker om varandra. Det var hårda slag som delades ut där.

Och ett hårt slagskott? 

– Från mig eller? Du såg det? Haha, ja. Jag fick en puck mot huvudet så man ger och man tar.

Vad tycker du om att bråk på uppvärmning?

– Det ska vi hålla oss ifrån, det ska inte vara så. Men jag såg att det var massa folk där och jag ska vara en som är där när det hettar till.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag