Foto: C More.
 Foto: C More.

Boorks dom: Det där ska vara matchstraff

Publicerad

Det smällde direkt i länsderbyt mellan Timrå och Modo.

Redan efter 6.57 tacklade Johan Andersson Modos Ladislav Nagy så pass tufft att Nagy tvingades avbryta matchen och gå ut i omklädningsrummet.

– Enligt direktiven som domarna har är det utvisning och match penalty, säger SportExpressen.se:s krönikör Leif Boork i C More.

Länsderbyna mellan Timrå och Modo brukar kunna bjuda på tufft spel.

Och tisdagens första period var inget undantag.

6.57 in i perioden smällde det rejält.

Modos Ladislav Nagy hade ögonen på pucken när Timrås Johan Andersson kom farande och gav honom en tackling mot hakan.

Nagy föll till isen och blev liggande en stund.

– Den där kan ha träffat riktigt illa. Han har inte en aning om att Andersson kommer från det hållet och det ser ut som att axeln träffar rätt på hakan. Det ser inte speciellt bra ut, säger C Mores expert Thomas Johansson.

"Solklar match penalty"

Efter en stund kunde Nagy ta sig av isen och sätta sig i båset. Ytterligare någon minut senare valde han dock att gå ut till omklädningsrummet för att ses om.

Han kom inte tillbaka i spel.

– Han fick en smäll så han har spelat klart för den här matchen, säger Modos assisterande tränare Peter Andersson till C More.

Johan Andersson klarade sig undan utvisning - något som SportExpressen.se:s krönikör Leif Boork är förvånad över.

– Om man går efter direktiven som domarna har så är det utvisning. Sedan är det en solklar match penalty enligt direktiven. Det kan vi tycka vad vi vill om, men det är direktiven som domarna har, säger Leif Boork i C More.

Matchen vann Modo med 3–0.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag