Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blytung seger efter den tuffa smällen

Foto: C More
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Filip Berglund lämnade isen efter en tuff smäll.

När han var tillbaka hade Linköping tagit ett fast grepp om segern mot Örebro.

Mötet slutade 4-2.

Det var LHC som tog ledningen i lördagens möte med Örebro. Tyler Morley satte 1-0 efter tio minuter. I den andra perioden kunde Örebro svara genom Robin Salo.

Sen kom nästa bakslag för Linköping. Filip Berglund blev kvar sittande på isen efter att Glenn Gustafsson delat ut en tuff smäll.

– Det är ingen rolig syn för Filip Berglund, ingen rolig syn för Linköping, säger kommentatorn Johan Edlund i C More.

Linköping som redan har en lång skadelista fick se Berglund lämna isen på egna ben.

Little målskytt för första gången på tre månader

Därefter tog hemmalaget tillbaka ledningen. I powerplay kunde Linköping utnyttja en chanspuck och Jarno Kärki tryckte till sist dit 2-1.

I slutet av den andra perioden var Filip Berglund tillbaka på isen och fick se sitt LHC utöka ledningen. Tyler Morley snappade upp en dålig passning från Örebro och Broc Little kunde styra in sitt tionde mål för säsongen. Little, som inte gjort mål sedan början av december, kastade klubban och firade vilt.

Glenn Gustafsson styrde in Christopher Mastomäkis avslut i den sista perioden, men Örebro lyckades aldrig utjämna och Linköping kunde till sist sätta 4-2 i öppen kasse.