Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blodigt slagsmål - nu utreds fallet av polis

Foto: Olle Wande

Slagsmålet mellan Skellefteås Martin Lundberg och HV 71:s Marcus Nilson var blodigt.

Nu startar polisen i Västerbotten en förundersökning mot spelarna.

– Utifrån det jag sett är brottet misshandel och straffet är i så fall upp till två års fängelse, säger Mats Bruhn, kriminalinspektör i Umeå, till Västerbottensnytt.

Det blev ovanligt stökigt på isen i toppmötet mellan Skellefteå AIK och HV 71 i lördags kväll.

HV:s lagkapten Johan Davidsson fick i slutet av den andra perioden en näve i ansiktet från Skellefteås målvakt Joacim Eriksson.

17 stygn

Och i periodpausen inför den tredje perioden utbröt sedan ett stort tumult.

När HV 71-forwarden Marcus Nilson åkte fram och pratade med Skellefteås målvakt bröt hans lagkamrater Niclas Burström och Martin Lundberg in.

Då brakade ett jätteslagsmål i gång mellan Lundberg och Nilson som slog varandra blodiga i ansiktena. Lundberg syddes med 17 stygn, men klarade tänderna.

Domarna delade ut grovt matchstraff med minst en matchs avstängning som följd.

– Det skulle förvåna mig stort om det blir flera matcher. Allt det här kan man se på video i efterhand. Att man inte ser det på plats kan jag förstå, men tittar man på video ser man vad som startar det. Jag litar på disciplinnämnden. Det var huvudmatchen för dagen också så det var vinklar från alla möjliga håll och kanter, sa HV-tränaren Ulf Dahlén till Jönköpings-Posten efter matchen.

Ska förhöras

Men polisen i Västerbotten har reagerat mot knytnävsslagsmålet.

– En förundersökning kommer att inledas för att se om någon kan skäligen misstänkas för brott, säger Mats Bruhn, kriminalinspektör i Umeå till SVT:s Västerbottensnytt.

Både Martin Lundberg och Marcus Nilson kommer att förhöras och enligt kriminalinspektör Bruhn riskerar de upp till två års fängelse om de döms för brottet.

– Det här är en del av hockeyn. Martin Lundberg ställer upp för laget och det är väldigt stort gjort av honom, sa Skellefteåforwarden Bud Holloway till Norran efter 4-2-vinsten.

Vill inte kommentera

Skellefteå AIK reagerar med förvåning över polisanmälan mot Martin Lundberg.

– Det var en polisman i Umeå som har anmält det här. Vi ser ingen anledning att vi kommenterar ärendet under utredningen, säger Skellefteås klubbdirektör Pea Israelsson till SportExpressen.se.

– Tidigare har det varit så att idrotten har sitt disciplinråd där man hanterar dessa ärenden. Om det är något nytt prejudikat på gång, då måste polisen informera Riksidrottsförbundet och specialförbunden. Under utredningens gång finns det ingen anledning att ha en åsikt.

Men Pea Israelsson påpekar:
– Generellt sett tidigare har detta inte varit ett fall för polisen.