Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Blir det spelstopp så vill jag till Göteborg"

NHL-stjärnan Henrik Lundqvist. Foto: Julio Cortez

LOS ANGELES. Det har varit en annorlunda sommar för NHL-stjärnan Henrik Lundqvist.

Som nyblivna föräldrar, dottern Charlise föddes i juli, har Henke och hustrun Therese inte kunnat åka till Sverige i sommar.

Och nu väntar en annorlunda höst.

Oavsett om det blir lockout i NHL eller inte.

FAKTA

RANGERS TUFFA SCHEMA

Om det inte blir en NHL-lockout börjar New York Rangers med sex träningsmatcher på bortaplan.

26 sep tNew Jersey-NY Rangers

28 sep tNew Jersey-NY Rangers

29 sept Philadelphia-NY Rangers

4 okt NY Islanders-NY Rangers

6 okt Colorado-NY Rangers

8 okt LA Kings-NY Rangers

De åtta inledande seriematcherna spelar Rangers också på bortaplan:

12 ok tLos Angeles-NY Rangers

15 okt San Jose-NY Rangers

17 okt New Jersey-NY Rangers

19 okt Buffalo-NY Rangers

23 okt Tampa Bay-NY Rangers

25 okt Pittsburgh-NY Rangers

26 okt Carolina-NY Rangers

28 okt Ottawa-NY Rangers

NHL:s bäste målvakt säsongen 2010-11 har tillbringat hela sommaren i New York tillsammans med Therese och Charlise, som föddes på Lenox Hill Hospital den 10 juli.

- Allt gick smidigt och bra. Det är ett nytt liv med papparollen, men vi försöker få in de nya rutinerna, så jag får väl säga att läget är under kontroll.

Avvaktar läget

Skulle förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal mellan NHL och spelarfacket, NHLPA, stranda och det blir lockout tänker Henke avvakta läget ett tag under hösten i USA.

- Men blir det spelstopp här borta hela säsongen vill jag hem till Göteborg och spela i Frölunda. Jag har svårt att se mig själv sitta ute en hel säsong, men just nu är det omöjligt att säga något om vart jag spelar i höst.

Om konflikten löser sig och NHL kommer i gång med seriespelet som planerat den 11 oktober väntar ändå en stor utmaning för vinnaren av NHL:s målvaktspris, Vezina Trophy.

På grund av renoveringen av hemma­arenan Madison Square Garden tvingas New York Rangers inleda säsongen med åtta raka bortamatcher.

"Blir en ny upplevelse"

Lägg därtill att man spelar de två sista träningsmatcherna i Kansas City och Los Angeles och Henke kan se fram emot tio dagar utan en chans att se sin lilla dotter.

- Det blir en ny upplevelse och det är med blandade känslor jag tänker på spelprogrammet. Men det är så här vår värld funkar, så det är inte mycket att göra åt saken. Jag får ta igen det senare under säsongen när vi är hemma mer.

Det är andra året i rad ni tvingas inleda

serien utan en fungerande hemma­arena?

- Jo, det var samma sak ifjol. Den här renoveringen av Garden ska pågå under tre somrar.

Hur mycket tid har du och familjen tillbringat på Manhattan i sommar och hur många utflykter till Hamptons ute vid havet på Long Island har det blivit?

- Vi har mest varit här i stan, men några svängar ut till Hamptons har det blivit.

"Blir en bra förstärkning"

Såg att du hade bjudit hem nyförvärvet Rick Nash på middag härom veckan, hur verkar han?

- En bra kille, lugn och tystlåten. Nu har vi kört på is en dryg vecka vi som är här på plats, så jag har lärt känna honom mer. Men det var kul att få bjuda hem Nash och hälsa honom välkommen till New York. Han blir en bra förstärkning för vårt lag.

Du gjorde en kanonsäsong senast och röstades fram som NHL:s bäste målvakt. Gör du något annat när det gäller förberedelserna inför den här säsongen?

- Nej, egentligen inte. Jag har kört på som vanligt med sommarträningen och inte sneglat på om det blir en lockout eller inte. Mycket tennis har det blivit, ofta med lagkamraten Brad Richards. Och så en hel del tid i gymmet, förstås.

Om det inte blir någon hockey i NHL i höst?

- Det vore tråkigt, men blir det en långvarig konflikt är det Frölunda som gäller för mig. Jag har redan snackat med brorsan Joel om att komma hem och spela där.