NHL-stjärnan Henrik Lundqvist. Foto: Julio Cortez
NHL-stjärnan Henrik Lundqvist. Foto: Julio Cortez

"Blir det spelstopp så vill jag till Göteborg"

Publicerad

LOS ANGELES. Det har varit en annorlunda sommar för NHL-stjärnan Henrik Lundqvist.

Som nyblivna föräldrar, dottern Charlise föddes i juli, har Henke och hustrun Therese inte kunnat åka till Sverige i sommar.

Och nu väntar en annorlunda höst.

Oavsett om det blir lockout i NHL eller inte.

NHL:s bäste målvakt säsongen 2010-11 har tillbringat hela sommaren i New York tillsammans med Therese och Charlise, som föddes på Lenox Hill Hospital den 10 juli.

- Allt gick smidigt och bra. Det är ett nytt liv med papparollen, men vi försöker få in de nya rutinerna, så jag får väl säga att läget är under kontroll.

Avvaktar läget

Skulle förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal mellan NHL och spelarfacket, NHLPA, stranda och det blir lockout tänker Henke avvakta läget ett tag under hösten i USA.

- Men blir det spelstopp här borta hela säsongen vill jag hem till Göteborg och spela i Frölunda. Jag har svårt att se mig själv sitta ute en hel säsong, men just nu är det omöjligt att säga något om vart jag spelar i höst.

Om konflikten löser sig och NHL kommer i gång med seriespelet som planerat den 11 oktober väntar ändå en stor utmaning för vinnaren av NHL:s målvaktspris, Vezina Trophy.

På grund av renoveringen av hemma­arenan Madison Square Garden tvingas New York Rangers inleda säsongen med åtta raka bortamatcher.

"Blir en ny upplevelse"

Lägg därtill att man spelar de två sista träningsmatcherna i Kansas City och Los Angeles och Henke kan se fram emot tio dagar utan en chans att se sin lilla dotter.

- Det blir en ny upplevelse och det är med blandade känslor jag tänker på spelprogrammet. Men det är så här vår värld funkar, så det är inte mycket att göra åt saken. Jag får ta igen det senare under säsongen när vi är hemma mer.

Det är andra året i rad ni tvingas inleda

serien utan en fungerande hemma­arena?

- Jo, det var samma sak ifjol. Den här renoveringen av Garden ska pågå under tre somrar.

Hur mycket tid har du och familjen tillbringat på Manhattan i sommar och hur många utflykter till Hamptons ute vid havet på Long Island har det blivit?

- Vi har mest varit här i stan, men några svängar ut till Hamptons har det blivit.

"Blir en bra förstärkning"

Såg att du hade bjudit hem nyförvärvet Rick Nash på middag härom veckan, hur verkar han?

- En bra kille, lugn och tystlåten. Nu har vi kört på is en dryg vecka vi som är här på plats, så jag har lärt känna honom mer. Men det var kul att få bjuda hem Nash och hälsa honom välkommen till New York. Han blir en bra förstärkning för vårt lag.

Du gjorde en kanonsäsong senast och röstades fram som NHL:s bäste målvakt. Gör du något annat när det gäller förberedelserna inför den här säsongen?

- Nej, egentligen inte. Jag har kört på som vanligt med sommarträningen och inte sneglat på om det blir en lockout eller inte. Mycket tennis har det blivit, ofta med lagkamraten Brad Richards. Och så en hel del tid i gymmet, förstås.

Om det inte blir någon hockey i NHL i höst?

- Det vore tråkigt, men blir det en långvarig konflikt är det Frölunda som gäller för mig. Jag har redan snackat med brorsan Joel om att komma hem och spela där.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag