Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blev stor hjälte när FBK tog andra raka

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Färjestad fick sin andra vinst på två dagar när man under lördagen tog emot Luleå i Karlstad. Trötta spelare gav en stundtals grinig match och Luleåtränaren Thomas ”Bulan” Berglund var allt annat än nöjd efteråt.

– Det är en dålig domarinsats, var hans summering.

Tufft schema i SHL med två matcher på två dagar, tredje matchen på fyra dagar, för Färjestad och Luleå, som möttes i Karlstad på söndagskvällen. 

Under lördagen tog Färjestad sin första seger efter en sex matcher lång förlustsvit när man vann på straffar mot Rögle, och Luleå fick med sig tre poäng efter vinst borta mot Örebro.

Men ont om energi verkade inte lagen ha, trots kort återhämtning. Färjestad inledde matchen med att göra 1-0 redan efter en minut genom Jacob de la Rose. 

I ett powerplay med fem minuter kvar av perioden fick Luleå in kvitteringsmålet när Julius Honka hittade nätet bakom Henrik Haukeland i Färjestadmålet. 

Irriterat och frustrerat i slutet

Andra perioden såg ut att sluta mållöst och den inledande energin hade börjat sina, men med knappa fyra minuter kvar kunde hemmalaget, genom Jesse Virtanen, åter ge Färjestad ledningen i mötet och gick till periodpaus med tre poäng i sikte.

Men Luleå lyckades återigen jobba sig tillbaka och kvittera, ännu en gång i powerplay efter en styrning i mål av Jack Connolly fem minuter in i den tredje perioden.

Sedan började tröttheten och frustrationen lysa igenom ordentligt hos båda lagen. Luleås Brendan Shinnimin utvisades med drygt två minuter kvar av matchen för interference och gav Färjestad ett gyllene läge att avgöra matchen – men det lyckades hemmalaget inte utnyttja.

Kritik mot domarinsatsen

Matchen gick till förlängning där Färjestads Linus Johansson snabbt avgjorde till publikens stora glädje och gav den extra poängen till hemmalaget, och skickade hem Luleå med bara en poäng från matchen.

– Det är en dålig domarinsats, sa Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund efter matchen till C More, men ville inte utveckla det vidare.