Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Björn Liljander klar för Malmö och Sylvegård kvar som GM

Björn Liljander lämnar Frölunda för Malmö.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Malmö Redhawks.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

I söndags kunde SportExpressen avslöja att Björn Liljander lämnar Frölunda efter 13 år för att ta över som ny sportchef i Malmö Redhawks.

Idag valde Malmö att offentliggöra nyheten.

Liljander har skrivit på för fem år, och Patrik Sylvegård blir kvar, och kommer arbeta nära Liljander i en form av GM-roll.

– Det finns otroliga möjligheter i Malmö och regionen, säger Björn Liljander.

Redhawks förändrar, och stärker upp sin organisation.

Efter att ha gått tungt sportsligt under två säsonger så gör man nu klart med en ny sportchef, som blir dedikerad till klubbens herrlag.

Det handlar om Björn Liljander, som efter 13 år i olika uppdrag hos Frölunda, varav de senaste fem som assisterande sportchef till Fredrik Sjöström, blir ny sportchef.

Där kommer han att jobba nära Patrik Sylvegård, som blir kvar i föreningen. Sylvegård kommer att få ett övergripande ansvar, och jobba mot alla olika delar av klubben, med allt ifrån herrlag, damlag och ner på ungdom och junior.

– Jag har suttit i dubbla roller i 12 år och ska vi ta kliv så behöver vi stärka upp, säger Patrik Sylvegård.

Redhawks vill helt enkelt stärka upp sin verksamhet. Då rekryterar man Liljander och det gäller oavsett serie.

– Björn ska vara ansvarig för herrlaget, scouting och allting runt det. Han kommer att få en stor roll. Det är inte någon assisterande till mig, för då hade han aldrig flyttat hit. Han kommer få göra sitt, säger Sylvegård i klubbens sändning på facebook.

Avtalet gäller från och med 1 maj 2022. Innan dess kommer Liljander att avsluta sina tjänst i Frölunda, innan han kliver in fullt ut.

– Det känns jätteinspirerande att få komma hit och sätta pusselbit för pusselbit, säger Liljander.