Utvisningen som drabbar Luleå. Foto: C More.Utvisningen som drabbar Luleå. Foto: C More.
Utvisningen som drabbar Luleå. Foto: C More.
Tomas Skogs är FBK-spelaren som faller. Foto: C More.Tomas Skogs är FBK-spelaren som faller. Foto: C More.
Tomas Skogs är FBK-spelaren som faller. Foto: C More.
Färjestad fick fira segern efter 5-2. Foto: Anna-Lena BergqvistFärjestad fick fira segern efter 5-2. Foto: Anna-Lena Bergqvist
Färjestad fick fira segern efter 5-2. Foto: Anna-Lena Bergqvist

Bisarr utvisning för Luleå mot Färjestad

Publicerad

Är det här säsongens märkligaste utvisning i SHL?…

Färjestads Tomas Skogs blir påkörd av Johan Ryno i egen zon - varpå Luleås Jacob Micflikeir visas ut i två minuter för slashing.

– Jag var tre meter från deras kille, det går emot oss, säger Micflikeir i C Mores direktsändning.

Färjestad vann matchen med 5-2.

Efter knappt tio minuters spel i den första perioden mellan Färjestad och Luleå fick publiken i Löfbergs arena se en av säsongens märkliga utvisningar i SHL.

Lulåes Jacob Micflikeir åkte mot den förlängda mållinjen i offensiv zon, varpå han passerades av hemmalagets Johan Ryno.

Efter spelarna mötts åkte Ryno rakt in i lagkamrater Tomas Skogs bakifrån. Skogs föll till isen - varpå domaren Daniel Widning visade ut Micflikeir två minuter för slashing.

– Jag förstår ingenting. Jag var tre meter från deras kille, säger i C Mores direktsäning.

– Märklig situation, säger C Mores kommentator Mats Larsson.

Luleås tränare, Joakim Fagervall, var inte nöjd med domarens beslut att visa ut Micflikeir.

– Det var ingen spelare i närheten, och hans klubba är inte sex meter lång för att komma åt honom. Tro fan att man blir irriterad på det. Att få en utvisning för det, det är jag inte svag för, säger han.

 

TV: Se highlights från matchen här.

Vände efter omdiskuterat mål

Innan utvisningen hade Micflikeir gett Luleå ledningen innan Färjestad kunde kvittera och ta ledningen efter mål av, i tur och ordning, Joel Eriksson Ek och Travis Turnbull.

Eriksson Eks kvittering godkändes först efter en lång stunds videogranskning. Eriksson Ek styrde in pucken med skridskon bakom gästernas Daniel Larsson.

–  Jag tycker inte att det var mål, jag tycker att han gör en sparkrörelse mot den, säger Jacob Micflikeir.

Eriksson Ek gjorde sedan sitt andra mål för kvällen fram till 3-1, innan Lucas Wallmark reducerade för gästerna. Närmre än så kom inte Luleå, utan Joakim Nygård och Travis Turnbull kunde fastställa slutresultatet till 5-2.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag