Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅNFoto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
 Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
David Ullström inte med på dagens träning i Kinnarps arena Foto: Robin LindgrenDavid Ullström inte med på dagens träning i Kinnarps arena Foto: Robin Lindgren
David Ullström inte med på dagens träning i Kinnarps arena Foto: Robin Lindgren
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

HV 71:s glädjebesked efter oroande bilderna

Publicerad

JÖNKÖPING. David Ullström lämnade matchen i går med stora smärtor.

Och vid dagens träning saknades stjärnan på isen. 

Men efter träningen kom ett lugnande besked.

– Han spelar. Jag är inte orolig för det, säger Johan Lindbom.

David Ullström har varit en av HV 71:s främsta spelare under säsongen och framför allt under den senaste månaden. 

Därför var det många som höll andan i går kväll när stjärnan gick omkull vid en situation framför Linköpings målbur där han efter det blev liggande en längre stund i stora smärtor. När matchen var slut och resten av laget lämnade isen blev också Ullström sittande en stund på avbytarbänken där han samtalade med HV 71:s läkare. 

– Det är väl okej, men det är den kommentaren jag kan ge, sa Andreas Frostemark, HV 71:s läkare, då. 

David Ullström inte med på träning

Vid dagens träning, mindre än tolv timmar efter gårdagens förlustmatch mot Linköping, kom HV71 att komma ut till is med fyra femmor. 

Någon David Ullström syntes dock inte till - och nu är stjärnans medverkan i morgondagens måstematch mot Linköping ett stort frågetecken.

Men tränaren Johan Lindbom ger lugnande besked.

- Det är ingen fara med David. Han vilade i dag.

Matchen i morgon?

- Han spelar. Jag är inte orolig för det.

Ullström om situationen: "Extrem smärta"

Ullström avstod alltså dagens isträning - men mötte ändå media efteråt och där bekräftade även han att det inte är någon större fara med skadan. 

– Det var en vanlig grej som hände, men det tog väldigt illa och träffade en nerv sen domnade det lite i benet och sen tog det 30 till 40 minuter innan jag kunde stödja på benet.

Var du orolig just där och då - för att du inte skulle kunna spela mer i år?

– Jag visste ju inte vad det var liksom. Jag hade en extrem smärta då den träffade riktigt rätt eller riktigt fel beroende på hur man vill se på det.

I morgon möts Linköping och HV71 igen. Linköping avancerar vidare ifall de vinner och HV71 får då semester. Men lagens interna möten under säsongen visar på en klar fördel - för bortalaget. På fem matcher har inget lag hittills vunnit på hemmaplan.

– Det kommer vi att trycka på, vi har haft två bra matcher där. Vi har bra känsla och har lyckats vända ett underläge där förut. Vi får åka upp och vinna där sen bryta trenden på fredag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag