Betyg på Sveriges alla "lockoutade" spelare

Publicerad

Elitserien har landslagsuppehåll.

Här getingbedömer Mattias Ek, reporter och krönikör på SportExpressen.se, de lockoutade NHL-spelarnas insatser i elitserien och hockeyallsvenskan.

Elitserien

 

Alexander Steen, f, Modo

15 matcher, 5 mål, 9 assist, 14 poäng, +2

Kommentar: Kom till Modo och tog med laget på en resa uppåt i tabellen. Nu skadad och borta tre veckor. Saknaden är stor.

 

Viktor Stålberg, f, Frölunda

8 matcher, 6 mål, 5 assist, 11 poäng, +5

Kommentar: Bra direkt i debuten och med undantag av någon mellanmatch har Chicagoforwarden pumpat in ny energi i Frölunda.

 

Matt Duchene, f, Frölunda

8 matcher, 1 mål, 6 assist, 7 poäng, +6

Kommentar: Förväntningarna är stora på Coloradostjärnan. Efter en något svag inledning går det allt bättre. Han har klagat över att domarna släpper spelförstörande moment.

 

Hockeyallsvenskan

 

Viktor Fasth, mv, Tingsryd

13 matcher, räddningsprocent 94,2, insläppta mål per match 1,68. En nolla.

Kommentar: Att släppa in färre mål än två per match i ett förväntat bottenlag som Tingsryd är enormt starkt. Det räckte inte till Tre Kronor i Karjala Cup, men visst håller han landslagsklass.

 

Mikael Backlund, f, Västerås

10 matcher, 8 mål, 11 assist, 19 poäng, +6

Kommentar: Har haft enorm energi och har verkligen fått VIK att se ut som ett topplag. Backlund har till och med stöttat Patrik Berglund. Blir injektion i Tre Kronor.

 

Carl Hagelin, f, Södertälje

8 matcher, 5 mål, 6 assist, 11 poäng, +9

Kommentar: Fantastiskt snabb. Med sin skridskoåkning har han gett SSK en helt ny spets. Synd att en axelskada stoppar honom från Tre Kronor. En sevärd spelare.

 

Matt Read, f, Södertälje

11 matcher, 4 mål, 12 assist, 16 poäng, +13

Kommentar: Har tillsammans med Hagelin förvandlat SSK från jumbolag till topplag. Producerar hela tiden poäng. Plus/minusstatistiken är ändå det som lyser mest. 15 mål framåt, bara två mål bakåt.

 

Patrik Berglund, f, Västerås

15 matcher, 9 mål, 7 assist, 16 poäng, +3

Kommentar: Hans rutin betyder enormt mycket för VIK. Tre matchvinnande mål hittills är ett bevis på att han kliver fram när det ska avgöras. Precis som Backlund viktig i powerplay.

 

Anze Kopitar, f, Mora

16 matcher, 6 mål, 11 assist, 17 poäng, +3

Kommentar: Blixtrar till emellanåt med världsklassnummer. Utan brodern Gasper hade Mora inte haft den här spelaren i sitt lag. Kul när Kopitars bjuder på show.

 

Jonathan Ericsson, b, Södertälje

4 matcher, 0 mål, 1 assist, 1 poäng, +2

Kommentar: Kom via moderklubben Vita Hästen till Södertälje. Gav under fyra matcher SSK lyxig stabilitet, men åker nu tillbaka till USA.

 

Gabriel Landeskog, f, Djurgården

9 matcher, 5 mål, 3 assist, 8 poäng, -4

Kommentar: Rivstartade direkt efter ankomsten och fick i gång veteranerna i laget. Har gjort en del viktiga mål och poäng. På väg uppåt igen efter kort sjukdom.

 

Douglas Murray, b, Djurgården

11 matcher, 0 mål, 2 assist, 2 poäng, -2

Kommentar: Behövde ett gäng matcher för att hitta rätt på den stora isen. Ser mer bekväm ut nu och delar ut en och annan rejäl tackling. Men inget extra.

 

Mike Santorelli, f, Tingsryd

4 matcher, 0 mål, 1 assist, 1 poäng, +0

Kommentar: Floridaforwarden kom till Tingsryd under lockouten för att brodern Mark spelar i laget. Men efter en trög start tröttnade han och tackade för sig.

 

Bedöms inte

 

Marcus Johansson, f, BIK Karlskoga

2 matcher, 1 mål, 0 assist, 1 poäng, -1

Kommentar: Har spelat för få matcher.

 

Brendan Mikkelson, b, Västerås

2 matcher, 0 mål, 0 assist, 0 poäng, -1

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag