Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Besvikelsen i natt: ”Jag sumpade det”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

KARLSTAD/STOCKHOLM. Färjestad gav allt, men fick aldrig in någon kvittering i den tredje perioden. 

Efter uttåget känner spelarna stor besvikelse över sin ineffektivitet. 

– Jag hade ett bra läge som jag sumpade, säger Joakim Nygård. 

Efter 78 sekunder talade allt för Färjestad. Karlstadsgänget hade två storsegrar bakom sig och fick en drömöppning i den sjunde och avgörande semifinalen mot Djurgården. 

Men det var stockholmarna som drog det längsta strået den här aftonen. 

I den tredje perioden fixade Dick Axelsson 2-1 och då påbörjade Färjestad en febril jakt på en kvitteringspuck. 

”Vi ger det en chans”

Och de skapade stora problem för Djurgården. Under en period i den tredje perioden tryckte de ner stockholmslaget rejält och skapade flera heta chanser, men en kombination av otur och Adam Reideborn såg till att Dif höll tätt. 

När Sebastian Strandberg i stället satte 3-1 var saken biff. Efter matchen var FBK-spelarna väldigt nere och menade att ineffektiviteten kostade dem den här kvällen. 

- Vi ger det en chans, har skapar ett par kvalitativa chanser... Men det är så svårt att analysera så här direkt efter. Det är en tajt match där de individuella misstagen avgör, säger tränaren Johan Pennerborn.

Besvikelsen i Färjestad: ”Bara tomt”

Sebastian Erixon:

- Det är bara tomt. Det känns lite som att.. Vi har 1-0 där och bra ”go” i laget. Sen får de 1-1 i boxplay och får energi där. Det är så jävla surt för jag vet det här laget hade kunnat gå hela vägen.

Vad gick fel i kväll?

– Det kanske blev för mycket att hämta igen. 3-1 i matcher, även om vi har sjunde avgörande på hemmaplan så känns det som att matchen tar slut när de får 1-2 och 1-3 i kväll. Jag tycker ändå vi visade att vi var här för att gå hela vägen.

Mest besviken var Joakim Nygård:

- Vi hade våra lägen, jag själv hade ett läge som jag sumpade bort. Jag hade chansen, men deras målvakt kom upp bra. Vi är inte tillräckligt noga i avslutningslägena, säger han.