Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beslutet i natt: Andreas Borgman anmäls till disciplinnämnden

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

KARLSTAD. Andreas Borgman kommer att anmälas till disciplinnämnden efter sin tackling på Victor Ejdsell.

Däremot kommer FBK-forwarden inte landa på DN:s bord efter en misstänkt huvudtackling på Joel Lundqvist.

Det var en het och jämn match mellan de två antagonisterna i väst, Färjestad och Frölunda, under fredagskvällen. 

Till slut var det Karlstadslaget som gick segrande ur den första kvartsfinalen efter att de lyckats vända 1-2 till 3-2, bland annat tack vare ett fem minuter långt powerplay som de tilldelades efter Andreas Borgmans matchstraff – som Frölundatränaren Roger Rönnberg beskrev som matchavgörande.

– Jag vet inte om jag är sugen att kasta fram och tillbaka, men bra att Ejdsell inte är allvarligt skadad som han såg ut att vara. Då såg det ut som att han hade jätteont. Kul att han kunde spela vidare. Knä? Nej, jag tycker det är skenben mot skenben, sa han efter matchen.

Hockeypuls Extra – poddavsnitt under hela slutspelsvåren:

https://embed.pod.space/player?episode=hockeypuls/260-extra-svenssons-brandtal&theme=spaceblue

Anmäls till disciplinnämnden 

Andreas Borgman har tidigare denna säsong varit avstängd i fyra matcher för just en knätackling. Nu riskerar han att bli det igen. 

Incidenten med Victor Ejdsell har enligt uppgifter till Expressen anmälts till disciplinnämnden och Frölunda riskerar därmed att få en av sina viktigaste backar avstängd i kvartsfinalserien mot Färjestad.

En spelare som däremot inte kommer att bli föremål för diskussion hos disciplinnämnden är Ejdsell, som själv delade ut en misstänkt huvudtackling på Joel Lundqvist i den första perioden. 

Roger Rönnberg blev varse om den situationen efteråt och uttryckte sig så här på presskonferensen:

– De pratar om den situationen, att han skulle ha kommit in som tredjeman på Joel. Vi gillar inte att ligga kvar i Frölunda, så domarna tittar inte på det och då blir det aldrig någonting heller. Det är det system vi har och det jobbar vi efter.

TV: Rönnbergs tre bästa hockeyminnen