Stängs av – då rasar Brynäs: "Är ett hån"

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Thomas Larkin sänkte Brynäs-stjärnan Daniel Paille.

Nu kommer straffet.

Adler Mannheim-spelaren stängs av i fyra matcher och tränaren Sean Simpson i en, meddelar Champions Hockey League på sin hemsida.

– Det är bedrövligt, ett hån mot oss, säger Brynäs tränare Tommy Sjödin till SportExpressen.

När Adler Mannheim insåg att slaget var förlorat mot Brynäs i CHL:s slutspel så spårade det tyska laget ur och stod för flera regelvidriga förseelser inom loppet av bara några minuter. Allra värst drabbades Brynäs stjärnforward Daniel Paille.

Med blicken vänd bort från Thomas Larkin och inte i närheten av pucken fick Paille en tuff tackling i huvudet från just Larkin. 

Tacklingen väckte redan då stor avsky bland SVT:s kommentatorer då Chris Härenstam bland annat sa:

– Ut med dig Larkin, ut med dig fort! Det är bland det fulaste jag sett på svensk is på mycket lång tid. Korkat, idiotiskt, dumt, något som inte hör hemma överhuvudtaget i den här sporten. Han utsätter sin motståndare för stor fara. Paille ser ju helt groggy ut.

Besked från CHL - stängs av i fyra matcher

Den fula tacklingen anmäldes efter matchen och redan i dag har CHL kommunicerat ut beskedet över hur länge Larkin stängs av.

Den italiensk-amerikanske spelaren straffas nu och stängs av i fyra matcher, meddelar Champions Hockey Leaugue på sin hemsida. 

Ett alldeles för milt straff, tycker Brynäs tränare Tommy Sjödin.

– Det är ju ett hån. Straffet är alldeles för klent, det är bedrövligt. Det är en total överkörning, bland de värsta tacklingarna jag har sett, säger Sjödin och fortsätter:

– Hade du gjort det där i SHL, som är en av världens bästa ligor, hade det blivit 10,15,20 matchers avstängning. CHL försöker etablera en liga och de hade chansen att statuera exempel, men valde att göra så här. Det är riskabelt att spela i en sån liga.

Tränaren stängs också av

Men det är inte bara Thomas Larkin som straffas av Champions Hockey League.

Tränaren Sean Simpson, som stod och log i båset under tumultet, stängs av i en match med motiveringen att han inte lyckades kontrollera sina spelare.