Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Skjuter upp fler matcher

Djurgårdens Tobias Björnfot – draftad i första rundan av Los Angeles Kings – delar ut en rejäl knätackling på LHC:s Jimmy Andersson och får matchstraff.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Ytterligare två matcher i SHL skjuts upp.

Detta efter att både Djurgården och Linköping konstaterat coronasmitta i laget.

– Det smittbegränsande arbetet fortsätter med väldigt god hantering av lagen och deras medicinska team, säger SHL:s sportchef Johan Hamlin i ett pressmeddelande.

Efter att både Djurgården och Linköping drabbats av covid-19-fall i sina trupper sköts flera matcher upp under början av veckan.

Först stoppades Djurgårdens match mot Skellefteå och därefter även matchen mot Brynäs.

Samtidigt kunde inte heller Linköping spela sina matcher mot HV71 och Oskarshamn och nu har besked kommit från SHL om att även två matcher som skulle ha spelats på tisdag flyttas fram.

Två matcher flyttas fram

”Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd har i samråd med SHL beslutat att skjuta fram Linköpings kommande match mot Luleå samt Djurgårdens möte med Växjö, båda matcherna skulle ha spelats på tisdag”, skriver SHL i ett pressmeddelande.

Man meddelar att nya speldatum för matcherna kommer inom kort.

– Det smittbegränsande arbetet fortsätter med väldigt god hantering av lagen och deras medicinska team. Den medicinska bedömningen ligger fortfarande kvar och därför skjuts även tisdagens matcher med de smittdrabbade lagen fram, säger Johan Hemlin som är sportchef och vice vd för SHL.

Han är 15 år och jämförs redan med superstjärnor i NHL. SportExpressen har träffat kanadensaren Connor Bedard, i sin nya utvecklingsmiljö hos HV 71.