Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: SHL förlänger grundserien två veckor

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

SHL förlänger grundserien.

Det beskedet lämnade man under fredagen.

Nytt datum för sista matchen i grundserien blir den 25 mars.

– Vi har nu en god plan för genomförandet av grundserien, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin.

Flera inställda matcher kräver förändringar från ligan.

SportExpressen har tidigare berättat att man kan komma att förlänga slutdatumet. Det väljer man nu också att göra.

SHL skriver i ett pressmeddelande:

”I en utmanande säsong där spelschemat ändrats kontinuerligt till följd av pandemin och dess konsekvenser förlänger nu SHL grundserien med två veckor för att kunna spela ikapp tidigare flyttade matcher och slutföra grundserien för säsongen 2020/2021.

Det innebär att grundserien spelas enligt nuvarande spelschema, med reservation för ytterligare matchflyttar och ändringar, fram till omgång 47. Lördagen den 27 februari spelas omgång 47, därefter pausas ordinarie spelschema i en vecka och ger rymd för tidigare flyttade matcher att spelas ikapp innan omgång 48 startar tisdagen den 9 mars.”

SHL:s sportchef Johan Hemlin:

- Det är en historisk säsong i och med de utmaningar vi ser till följd av pandemin och vi kommer även fortsättningsvis behöva vara flexibla för uppdateringar och ändringar till följd av pandemin. Tack vare flexibilitet och gott internt samarbete har vi nu en god plan för genomförandet av grundserien 2020/2021, säger han.

Slutspelet väntas starta direkt efter avslutningen av grundserien. De datumen kommer man att meddela inom kort.