Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Tvingas ge upp säsongen

Foto: NILS PETTER NILSSON

Djurgården har drabbats av ett tungt besked. 

Lagkaptenen Jacob Josefson kommer inte att spela mer den här säsongen. 

– Det har varit ett otroligt tufft beslut att ta, säger han till klubbens hemsida. 

Stjärnan drabbades av en hjärnskakning i mitten januari och har fortsatt symptom. Därför kommer inte Josefsson spela mer under säsongen, meddelar Djurgården på sin hemsida som skriver att kaptenen kommer påbörja sin rehabilitering. 

– I grund handlar det om en medicinsk bedömning som vårt medicinska team gör. Vi som arbetsgivare ser till Jacobs hälsa, välbefinnande och välmående som går i första hand, säger utvecklingschef Tobias Pehrsson till klubbens hemsida och fortsätter: 

– Vidare innebär detta att Jacob kan fokusera på sin vardag, rehabilitering och de åtgärder som är nödvändiga för att primärt uppnå ett bra välmående och därefter förbereda sig för kommande säsong 2021-22. Jacob är en viktig nyckelspelare och person för oss i Djurgården Hockey, därför känns det både rätt och bra att detta beslut är taget. 

”Starkare än någonsin”

Djurgårdens lagkapten har under den nuvarande säsongen stått för sju assist och sju mål under 27 SHL-matcher. 

– Det har varit ett otroligt tufft beslut att ta eftersom att jag helst av allt vill vara med mina lagkamrater på isen. Men just nu är det viktigaste att jag blir helt återställd. Jag ser mig själv komma tillbaka starkare än någonsin till hösten så nu ligger allt fokus på rehabilitering fram till dess, säger Jacob Josefson.