Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet från SHL: Startar 19 september

Foto: BILDBYRÅN

SHL kommer att inleda säsongen beräknat.

Säsongsstarten sker den 19 september.

Detta klubbades efter ligans stämma idag.

– Utifrån rådande förutsättningar har vi gemensamt beslutat att fastställa tidigare beslut av säsongsstart till den 19 september, säger SHL:s VD Michael Marchal.

Svenska Hockeyligan har hela tiden hänvisat till stämman som skulle äga rum idag.

– Vi planerar för 19/9, men det är klart vi har olika scenarion, sa Johan Hemlin till SportExpressen den 11 juni.

Idag kom beslutet att ligan kommer att starta på utsatt tid. Som det ser ut idag.

– Vi befinner oss, som så många andra aktörer och branscher, inför en stor osäkerhet i och med Coronapandemin och mycket kan ändras fram till september men utifrån rådande förutsättningar har vi gemensamt beslutat att fastställa tidigare beslut, säger Marchal.

SHL startar lördagen den 19 september

Starten är nu planerad, precis som tidigare har kommunicerats till lördagen den 19 september.

Men Marchal betonar att man fortfarande befinner sig i ett osäkert läge.

– Vi fortsätter följa riktlinjerna från Folkhälsomyndigheterna och samarbetar nära i frågan. Det är stora frågeställningar vi nu ställs inför och alla matcher som skjuts upp, ställs in eller spelas utan publik får stora konsekvenser, säger han.

Ambitionen från ligan är att spela med publik. Men det kan bli att man tvingas starta säsongen utan publik.

– Utifrån det måste vi ta en rad svåra beslut och vår största önskan och ambition är att spela inför den fantastiska publik som genomsyrar hela SHL. Därför kommer vi att göra allt vi kan för att stilla det hockeysug som råder där ute, om publik i arenan inte är möjligt. Mycket kan som sagt komma att ändras under sommaren och vi kommer att utvärdera status igen i augusti och september, betonar Michael Marchal.