Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Engqvist avslutar sin karriär

Foto: BILDBYRN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Andreas Engqvist har haft stora problem med hjärnskakningar.

Nu meddelar 31-åringen att han avslutar sin hockeykarriär.

– Jag har fortfarande problem i vardagen. Därför känns det omöjligt att fortsätta, säger han till klubbens hemsida. 

Efter sju säsonger i Nordamerika och KHL återvände Andreas Engqvist till Djurgården 2017. Men återkomsten spolierades av hjärnskakningar.

31-åringen hade drabbats av hjärnskakningar tidigare i sin karriär men kände sig bra när han skrev på för SHL-klubben.

– Jag kände mig så nära hundra som möjligt. Jag var i bra form. Sedan höll det inte riktigt, jag fick en till smäll. Men jag har hela tiden intalat mig själv att jag skulle komma tillbaka. Jag har velat spela hockey igen mer än något annat, säger han.

Efter en smäll 20 september förra året har Andreas Engqvist inte spelat något mer. Och nu har han tagit beslutet att hockeykarriären är över.

– Jag har fortfarande problem i vardagen. Därför känns det omöjligt att fortsätta. Jag mår inte tillräckligt bra för att kunna spela hockey och just nu kan jag inte ens leva ett fullt normalt liv, säger han.

Andreas Engqvist ska arbetsträna hos Djurgården

Andreas Engqvist kommer den närmaste tiden att arbetsträna tio timmar i veckan i Djurgårdens verksamhet.

– Djurgården har hjälpt mig väldigt mycket och varit ett stort stöd. De vet att jag behöver något att komma till på dagarna. Det betyder mycket för mig. Att få känslan att göra något vettigt, att kunna hjälpa till och bidra med något. Det känns skönt att Djurgården ställer upp för mig och att jag kan känna mig delaktig trots att jag inte är på isen, säger han.

”Tack för allt, Ante!”, skriver Djurgården och meddelar samtidigt att förre lagkaptenen kommer att tackas av i samband med en ännu icke fastställd hemmamatch under säsongen.