Ari Gröndahl jublar under Örebros möte med Frölunda. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNAri Gröndahl jublar under Örebros möte med Frölunda. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Ari Gröndahl jublar under Örebros möte med Frölunda.  Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Beskedet efter succén: Lämnar klubben direkt

Publicerad

Ari Gröndahl kom in sent och var med om att rädda Örebro kvar i SHL.

Men någon fortsättning i klubben blir det inte.

– Jag har skrivit kontrakt med annan klubb, säger finländaren till Nerikes Allehanda. 

Örebro avslutade säsongen med att förlora med 3-2 efter förlängning hemma mot Djurgården. Patrik Lundh vände ut och in på just Ari Gröndahl innan han pricksköt in segermålet för stockholmarna.

Efter matchen tackades ÖHK-spelarna av av hemmapubliken i Behrn arena, och det blir det sista publiken får se av Gröndahl i den röda tröjan på ett bra tag.

Det står nämligen redan klart att 28-årige Gröndahl inte blir kvar i Örebro nästa säsong.

– Jag har kontrakt nästa år i en annan klubb. Men jag vill inte riktigt prata om det ännu, säger Gröndahl.

Beskedet: Gröndahl lämnar Örebro

Kontraktet skrevs på redan innan han blev klar för Örebro, enligt Nerikes Allehanda handlar det om Helsingfors. Gröndahl vill inte berätta vilken klubb det handlar om. Han öppnar dock upp för en återkomst till SHL och Örebro längre fram i karriären.

– Jag älskar stan och älskar hur klubben tagit hand om mig och min familj. Det har varit härligt. Jag skulle gärna komma tillbaka en dag, säger han. 

För ett annat av Örebros sena nyförvärv, Nick Ebert, är framtiden fortfarande osäker. Han ska fundera efter säsongen och sedan ta ett beslut om sin framtid. 

– Jag vet faktiskt inte vad som händer. Jag måste reda ut den del saker. Men alla alternativ är öppna och jag kan inte säga att jag kommer tillbaka nästa år eller att jag inte gör det. Jag överväger de alternativ jag har, säger han till Nerikes Allehanda. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag