Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Djurgården värvar från Tingsryd

Foto: PÄR BÄCKSTRÖM / BILDBYRÅN

Djurgården förbereder sig inför nästa SHL-säsong. 

Nu står det klart att klubben värvar Filip Cederqvist från Tingsryd, vilket SportExpressen avslöjade tidigare i vår. 

– Filip är en duktig skridskoåkare och en intensiv spelare som tidigt kom upp i Växjös herrlag, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson. 

Den Skarafostrade 20-åringen gjorde A-lagsdebyt i Växjö Lakers 2018, men representerade Tingsryd under den senaste säsongen där Cederqvist har stått för nio mål och 27 assist på 63 matcher. 

Nu är han klar för Djurgården, som SportExpressen tidigare har avslöjat. 

– Filip har fått ta ett stort ansvar och spelat mycket och bra i samtliga spelmoment, alltifrån fem-mot-fyra och fem-mot-fem till spel fyra-mot-fem. Vi ser fram emot att få vidareutveckla Filips spel ytterligare under de nästkommande två säsongerna, fortsätter Eriksson.

Kontraktet med Filip Cederqvist är skrivet över två säsonger. 

– Filip har under säsongen varit en av de unga spelarna i HockeyAllsvenskan som uppvisat både en positiv utveckling samtidigt som han har stor utvecklingspotential. Han är en hårt arbetande forward med hög grad av karaktär och tävlingsinstinkt, vilket vi eftersöker i profilen av spelare till Djurgården, kommenterar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och utvecklar;