Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bellemares hustru avslöjar framtidsplanerna

Foto: SARA STRANDLUND
Foto: PETR DAVID JOSEK
Foto: Megafonen

2014 lämnade Pierre-Edouard Bellemare Skellefteå för spel i NHL. 

Nu avslöjar hans hustru, Hannah Bellemare, att den franska VM-spelaren planerar att återvända till Skellefteå efter NHL-karriären. 

– Skellefteå är så fantastiskt, säger hon till Megafonen

Efter att ha fått sin fostran i hemlandet Frankrike så flyttade Pierre-Edouard Bellemare till Sverige och Leksand. I Dalarna träffade han sin blivande fru, Hannah, som sedan följde med honom upp till Skellefteå. 

I Västerbotten kom Bellemares stora genombrott och han vann två SM-guld innan han 2014 flyttade för spel med NHL-laget Philadelphia Flyers. Då hade han gjort 125 poäng på 238 SHL-matcher - och av allt att döma kommer det att bli fler för den franska VM-spelaren. 

Avslöjar framtidsplanerna för Bellemare

För i en intervju med Megafonen berättar Hannah Bellemare att hon och Pierre-Edouard köpte ett hus i Skellefteå 2014, bara en månad innan han kritade på för Flyers. 

– Vi hade sökt hus ett tag och även om vi visste att NHL hade varit på tal så ville vi köpa det här. Vi älskar Skellefteå, säger hon. 

Dessutom avslöjar hon att planen är att hon och Pierre-Edouard ska flytta tillbaka till staden efter att hans NHL-karriär är över. 

– Skellefteå är så fantastiskt. Det känns som en framåttänkande stad med mycket liv, säger hon.