Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: Stjärnan återvänder till FBK

Marcus ”Lilliz” Nilsson.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Nilsson är tillbaka i Färjestad.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Marcus ”Lilliz” Nilsson återvänder till Färjestad nästa säsong.
Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023/2024 och innehåller inte några klausuler.

– Skönt att veta var jag ska spela kommande tre åren, säger Nilsson.

Efter att ha gjort 54 poäng på 50 matcher lämnade Marcus Nilsson, 29, Färjestad efter förra säsongens inställda SHL-slutspel.

Därefter har han spelat i både i KHL-laget HK Sochi och schweiziska SCL Tigers men den senaste tiden har det talats om en comeback i Färjestad.

Nu är återkomsten ett faktum. Färjestad har presenterat sin hemvändare.

– Ja, det ska bli skönt. Året som gått har varit lärorikt och med facit i hand så ångrar jag inte att jag åkte. En liten slant har det blivit och massor av erfarenhet att ha med sig i livet framöver, säger Marcus Nilsson till klubbens hemsida.

Marcus Nilsson klar för Färjestad

Nilsson berättar också att det inte finns något sätt att bryta treårskontraktet han skrivit på.

– Skönt att veta var jag ska spela kommande tre åren. Det finns heller inga klausuler i det så det är Färjestad de närmaste tre åren. Jag är jätteglad att vi tillsammans med Peter (Jakobsson, general manager) och gänget kunde komma till en lösning som alla är nöjda med. Förstår att det är ett knivigt läge för klubbarna med pandemin och allt det där, det får man ha stor respekt för.

Peter Jakobsson kommenterar också faktumet att Marcus Nilsson är tillbaka.

– Det känns skönt att ha ”Lilliz” hos oss igen. Vad han bidrar med på isen är ingen hemlighet, men han är också en bra karaktär vid sidan av isen. Han visar vägen i träning och hans goda humör lättar upp vilket omklädningsrum som helst. Vi är jätteglada att ”tian” är hemma igen, säger Jakobsson.

Marcus Nilsson spelade i Färjestad i fyra säsonger innan han lämnade klubben förra året. Dessförinnan spelade han i hockeyallsvenskan med BIK Karlskoga.