Bekräftat: Leksand värvar från Djurgården

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Andreas L Eriksson

Leksand värvar forwarden Mattias Guter, 26, från SHL-rivalen Djurgården.

– Han är högerskytt och kommer att passa bra in i vårt spel, säger Leksands assisterande sportchef Christer Siik till klubbens hemsida. 

Leksand och Djurgården slåss för att undvika kval och för att ta sig till SM-slutspel.

Men trots att de är konkurrenter i SHL har de kommit överens om en spelaraffär. Forwarden Mattias Guter flyttar från Djurgården och går till Leksand.

"Tittat på fler rightskyttar"

– Vi har tittat på Mattias samtidigt som vi har tittat på fler rightskyttar, men när den här möjligheten kom så tog vi den, säger Leksands assisterande sportchef Christer Siik i en webb-tv-intervju på klubbens hemsida.

Mattias Guter har gjort sex mål och fyra assist på 28 matcher för Djurgården. Han har skrivit på ett kontrakt med Leksand till 2016.

– Det ska bli intressant att se. Han är bra skridskoåkare och en målskytt, säger Christer Siik.

Ingick inte i DIF:s planer

Mattias Guter har haft skadeproblem under hösten och efter det har han haft svårt att få tillbaka samma roll.

– Jag ingick inte i planerna för framtiden och då var det bättre att hitta en annan lösning. Jag kommer att sakna båda lagkamrater och fans. Jag har trivts hur bra som helst i Djurgården, säger Mattias Guter i ett pressmeddelande från Djurgården.

Han hade kontrakt med Stockholmsklubben till 2017.

Leksand får nu tillbaka forwarden David Åslin efter skada och han är liksom Guter spelklar på torsdag borta mot Skellefteå.