Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftat: Han blir ny tränare i HV71

Nicklas Rahm
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: BILDBYRÅN

Nu står det klart vilka som ska leda HV71:s herrlag kommande säsong.

Klubben presenterade i dag Nicklas Rahm som ny huvudtränare samtidigt som Stefan Nyman återvänder till svensk ishockey och tar plats som assisterande tränare.

– Nicklas Rahm har växt otroligt mycket som ledare under de åren han varit i föreningen, säger sportchefen Johan Hult om Rahm.

Redan den 25 november kunde Sanny Lindström och Johan Svensson avslöja i sin podcast ”Sanny & Svensson” att HV71 hade för avsikt att ersätta dåvarande tränaren Stephan ”Lillis” Lundh med Nicklas Rahm, som varit assisterande tränare i HV71. 

Nu bekräftas det avslöjandet då HV71 i dag presenterat sin nya ledarstab inför säsongen 20/21 där Nicklas Rahm mycket riktigt flyttas upp till posten som huvudtränare samtidigt som klubben hämtar in Stefan Nyman som ny assisterande tränare. 

– En stor ära och en spännande utmaning. Jag har vuxit upp med HV71 och att få förtroendet att bli huvudtränare känns naturligtvis stort. Jag drivs av passion och engagemang i mitt ledarskap och det är något jag ska fortsätta med även som huvudtränare, säger Nicklas Rahm i pressmeddelandet och Stefan Nyman fyller i:

– Jag fick en bra känsla för HV71 och det upplägget som presenterades för mig. HV71 har alltid ambitionen att vinna och det tilltalar mig. Jag gillar att jobba med människor och brinner för utveckling och det ser jag fram emot att göra i klubben.

Nyman återvänder till svensk ishockey

För Stefan Nyman blir det en återkomst till svensk ishockey efter en säsong i Schweiz och klubben Lugano, dit han kom efter att ha varit assisterande tränare för Djurgårdens IF:s herrlag i SHL. 

– I Stefan Nyman får vi ett spännande komplement till Nicklas, Jonas och William. Stefan har ett stort driv i sitt ledarskap och gillar att utveckla individen. Han kommer in med mycket erfarenhet och nya influenser, säger Johan Hult.