Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftat – Garrett Roe lämnar Linköpings HC

Garrett Roe.
Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN
Chad Billins.
Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Mattias Bäckman.
Foto: Ronny Johannesson

Garrett Roe lämnar Linköping - Mattias Bäckman återvänder.

Efter två framgångsrika år i klubben lämnar nu Roe SHL för ny klubb utomlands, men förre backstjärnan Mattias Bäckman kan gå motsatt håll enligt uppgifter till Corren.

– Garrett har gjort ett väldigt bra jobb för oss under de senaste två åren, säger Fredrik Emvall till klubbens hemsida.

Samtidigt har LHC bekräftat värvningen av Chad Billins.

Efter kvartsfinaluttåget har Linköping HC såväl rensat som rustat inför kommande SHL-säsong.

Nio spelare har redan lämnat klubben och tre nyförvärv har hittills hämtats in, där återvändande Tony Mårtensson är namnet som hittills sticker ut.

Nu står det klart att Garrett Roe blir tionde spelaren ut från Linköping.

Efter två säsonger med Linköping har amerikanen nu valt att använda en klausul i sitt kontrakt vilket öppnar för att flytta utomlands och spela.

– Garrett har gjort ett väldigt bra jobb för oss under de senaste två åren. Nu har han valt att fortsätta sin karriär i klubb utanför Sverige och vi önskar Garrett lycka till i sin fortsatta karriär, säger Linköpings general manager Fredrik Emvall till klubbens hemsida.

Mattias Bäckman kan återvända

Samtidigt rapporterar Corren om att den förre Linköpingsbacken Mattias Bäckman återvänder till Östergötland två säsonger i Nordamerika.

– Vi jobbar för att han ska spela i LHC. Får vi som vi vill blir det så, säger Emvall till Corren.

SportExpressens Johan "Mr Madhawk" Svensson har tidigare avslöjat att Chad Billins är på väg att återvända till LHC. På onsdagen valde LHC att bekräfta värvningen av den 28-årige backen.

– Jag kunde inte vara mer glad över att få komma tillbaka till LHC. Att spela inför fansen och vara en del av en sådan fin organisation känns väldigt bra, säger Billins till klubbens hemsida.