Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftar coronafall timmar innan match

Foto: JONAS GUSTAFSSON / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Leksand är nästa lag att drabbas av covid-19.

Klubbens första fall kommer samma dag som hemmamatchen mot HV71 som kommer spelas som planerat.

– Vi kan konstatera att vi har vårt första positiva covid-19-fall i SHL-laget och spelaren i fråga är isolerad, säger Leksands läkare Enrico Mansfeld till klubbens hemsida.

Flera lag i SHL har haft problem med coronautbrott under inledningen av serien.

Värst drabbat är Linköping som under måndagen tog klubben beslutet att pausa hela sin verksamhet efter att ha fått 24 covid-19-fall kopplade till A-laget.

Nu berättar även Leksand att man drabbats av sitt första fall.

”Under tisdagen kunde det konstateras att herrlaget inom Leksands IF drabbats av det första konstaterade fallet av covid-19”, skriver Leksand som samtidigt meddelar att fallet inte påverkar matchen mot HV71 som spelas under tisdagskvällen.

– Vi kan konstatera att vi har vårt första positiva covid-19-fall i SHL-laget och spelaren i fråga är isolerad. Enligt de rekommendationer som i dag finns i SHL kommer kvällens match mot HV71 att spelas som planerat. Detta är båda lagens medicinska team helt överens om, säger Leksands läkare Enrico Mansfeld.