Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Bara de som har sagt att det här är normalt”

Daniel Paille tacklades våldsamt av Thomas Larkin.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Händelsen ägde rum i CHL hösten 2017.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Rättegången mot Thomas Larkin är avslutad.

Nu väntas domen mot tacklingen som avslutade Daniel Pailles karriär komma inom tre veckor.

– Hockey-Sverige har unisont sagt att det här är långt utöver vad som är normalt under en hockeymatch, säger Pailles ombud Kristoffer Sparring enligt Gefle Dagblad.

I november 2017 tacklades Brynäs Daniel Paille brutalt av Thomas Larkin i CHL-matchen mellan Brynäs och Larkins dåvarande klubb Adler Mannheim. Smällen tog så illa att den tidigare NHL-spelaren tvingades avsluta karriären. 

Larkin bestraffades med fyra matchers avstängning efter incidenten och 30-åringen blev senare även både polisanmäld och åtalad för misshandel. 

Under 2018 krävde Paille och hans representanter skadestånd för sjukvårdskostnader och inkomstförluster. Kravet riktades både mot Larkin och mot den tyska klubben Adler Mannheim. 

Rättegången är avslutad

I veckan har fallet tagits upp i Gävle tingsrätt och rättegången avslutades under fredagen. Dagen innan höll åklagaren Joel Teran sin plädering och rättegången avslutades med slutanföranden från Pailles ombud Kristoffer Sparring, Larkins advokat Ulrik Smedberg och Mannheims ombud Johannes Ericson.

– Hockey-Sverige har unisont sagt att det här är långt utöver vad som är normalt under en hockeymatch, notera avsaknaden av någon som säger att det här är normalt, säger ombudet Kristoffer Sparring enligt Gefle Dagblad.

Han fortsätter sedan:

– Inom hockeyn pratar vi om respekt och ansvar. Man kan spela hårt men man överfaller inte folk när de inte har pucken och inte är beredda. Det är bara företrädare för Mannheim och spelare från Mannheim som sagt att det här är normalt.

Då kommer domen mot Paille

Daniel Pailles ombud Ulrik Smedberg delade inte Kristoffer Sparrings bild.

– Alla som följt rättegången är eniga om en sak. När Larkin åker in i tekningscirkeln har han ingen som helst avsikt att tackla Paille, säger Smedberg bland annat enligt Gefle Dagblad.

Domen mot Thomas Larkin väntas komma inom tre veckor, meddelade rättens ordförande Anita Wallin Wiberg under fredagen. Datumet för domen är satt till den första oktober.