Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Båda har kritat på, vi har sporrat varandra”

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

ÖREBRO. ”Tack för de nya kontrakten” sa Oliver Eklind och Elias Ekström – sedan avgjorde kedjekamraterna matchen för sitt Örebro.

– Haha ja, exakt. Vi har väl sporrat varandra. Båda har kritat på, vi är bra polare, otroligt roligt, säger Ekström efter matchen.

Under gårdagen presenterades Elias Ekströms nya kontraktsförlängning – fram till 2025. 

Och mitt under presentationen av ”starting lineup” inför matchen mot Timrå fick Oliver Eklind åka ut på isen inför fansens jubel.

Han stannar till 2024.

– Ja, jag var faktiskt lite nervös, det var längesen jag var så nervös, säger han efter matchen.

Och det tog bara åtta minuter innan de var framme och stod för Örebros ledningsmål. Eklind lyckades få fram pucken till just Ekström – som gjorde sitt första mål för säsongen.

– Vi tänkte att det var lika bra att göra det, säger Eklind med ett leende och forsätter:

– Det har gått bra, jag och Ekström har hittat det bra tillsammans med Abols nu, så det känns väldigt bra.

Vilket även Ekström är inne på:

– Vi har inte spelat så länge, det är väl den här säsongen så vi har haft bra kemi och fortsätter vi bygga på det så kan det bli väldigt bra. Vi kan läsa av varandra bra känns det som, det är väl det som behövs där ute, säger han.

Givna val att förlänga: ”Resan mot guldet”

Elias Ekström har gjort fem säsonger i Örebro och gått igenom juniorleden, ifjol fick han vara med och lära sig SHL-spelet samtidigt som han gjorde några matcher med Karlskoga.

I år har förtroendet vuxit.

– Det var ett lätt val när det väl kom på tal att förlänga. Det är nära hem, det är inte mycket att tveka på, det är en trygghet också.

23-åriga Oliver Eklind värvades in inför förra säsongen från Karlskoga och visade att han tog kliv på SHL-nivå också.

Det var givet för honom också att förlänga med Örebro.

– Det är här jag vill vara, jag hade bra dialog med klubben och kom fram till ett bra kontrakt. Det kändes bra att vara med på resan.

Vilken resa är det?

– Resan mot guldet så klart, vi tar steg hela tiden. Tog många steg redan ifjol, sen i år ska vi ta ännu mer och sen försöka slåss om det.