Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Backstjärnan nära återkomst till SHL

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Djurgården ser ut att kunna få en drömförstärkning inför fortsättningen av SHL.

Linus Hultström har återvänt till Sverige efter att inte ha tagit plats i NHL.

Och Djurgården jobbar nu hårt för att få loss Hultström från Florida Panthers.

– Det är inte en spelare som räknat med att få hem under den här säsongen men det är en spelare som vi inte vill tacka nej till, säger sportchefen Joakim Eriksson på klubbens hemsida.

Djurgården Hockey tog under gårkvällen en välbehövlig trepoängare, säsongens första, när de bortabetvingade fjolårsfinalisterna Brynäs IF med 3-1.

Och nu kan de mesta mästarna få ännu en anledning till att glädjas.

Det för att den poängstarka backen Linus Hultström nu uppges vara nära en återkomst till klubben efter att han inte lyckats slå sig in i Florida Panthers, och NHL.

– Linus kommer genomföra fysträning med laget i dag. Viktigare är att vi just nu ligger på Florida för att de ska släppa honom som spelare. När det sker så tillhör han Djurgården sen vårt tidigare kontrakt, säger Joakim Eriksson på klubbens hemsida.

Tränar redan med laget

Linus Hultström ska redan i dag alltså börja träna med laget, och det är bara ett slutgiltigt besked från Florida Panthers som står mellan spel i SHL och Linus Hultström.

– Det är inte en spelare som räknat med att få hem under den här säsongen men det är en spelare som vi inte vill tacka nej till. Tillsammans med Linus och hans agent tittar vi på hur en gemensam framtid skulle kunna se ut.

Linus Hultström har på de två senaste säsongerna gjort 51 poäng för Djurgårdens IF i SHL och med det varit en av ligans poängflitigaste backar.