Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bäckman tar en paus: ”Jättetråkigt besked”

Två poäng för LHC hemma mot Luleå.
Mattias Bäckman.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Mattias Bäckman.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Skadorna sätter stopp för Linköpingsbacken Mattias Bäckman.

Nu sätter han karriären på paus.

 – Det känns väldigt jobbigt att de här problemen har återkommit, säger Bäckman till LHC:s hemsida.

Linköpingsbacken Mattias Bäckman sätter karriären på paus, det meddelar klubben på sin hemsida.

29-årige Bäckman, som bland annat har ett JVM-guld med Sverige på meritlistan, har sedan hösten 2018 dragits med stora skadeproblem och hade innan comebacken förra vintern ett långt uppehåll även då.

Bäckman kommer inte spela mer under SHL-säsongen 2021/2022.

 – Ett jättetråkigt besked. Det är faktiskt väldigt nytt. Fram till för bara några dagar sedan så hade vi räknat med att han skulle komma tillbaka. Han spelade ändå mot Djurgården borta för några veckor sedan. Men han bara bara spelat tre matcher denna säsong, och vi har vetat om problemen. Så helt tagen på sängen blev man väl inte, säger klubbens general manager Niklas Persson.

”Vi är väldigt tunna nu”

I och med beskedet att Mattias Bäckman avbryter säsongen kan det bli aktuellt med förstärkning på backsidan, som i nuläget innehåller sju seniorbackar.

 – Vi har sju seniorbackar, plus Mattias Hävelid och Jonathan Myrenberg som visat att de kan spela SHL-hockey, och göra det bra. Men det är klart att vi är tunna nu, det är vi. Vi får se vad det landar i, säger Niklas Persson till SportExpressen och fortsätter:

  – Han (Mattias Bäckman) kommer inte vara involverad i den dagliga verksamheten med A-laget. Men vi kommer stötta och ge honom den hjälp han behöver. Sedan får vi se lite var det tar vägen. Det är väldigt färskt för alla parter.

”Känns väldigt jobbigt”

Bäckman, som utöver Linköping har representerat lag som Grand Rapid Griffins och Texas Stars i AHL, har kämpat för att komma tillbaka till hockeyn. Något som nu visat sig inte fungera.

 – Jag har lagt ner mycket tid och arbete för att komma tillbaka, så det känns väldigt jobbigt att de här problemen har återkommit. Därför har jag valt att ta en paus från karriären i det här läget och kommer inte att spela mer den här säsongen på grund av skadan, säger Bäckman.

Se höjdpunkter från SHL