Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backen klar för Luleå – har tidigare spelat i NHL

Höjdpunkter: Luleå-Djurgården 3-2
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN

Luleå hockey förstärker sin backsida. 

Den NHL-meriterade fransmannen Yohann Auvitu är klar för klubben. 

Det var i matchen mot Rögle i början av oktober förra året som Fredrik Styrman åkte på en tuff tackling från Nils Höglander som slutade med hjärnskakning och en knäskada. 

Det första beskedet från Luleå var att Styrman skulle bli borta ”några veckor”, men det skulle visa sig att skadan var allvarligare än så. I slutet av oktober meddelade Luleå att Styrman genomgått en korsbandsoperation och missar resten av säsongen. 

Luleå ersätter Styrman med NHL-meriterad back

Nu väljer Luleå att plocka in en ersättare i form av den 30-åriga fransmannen Yohann Auvitu, något Kuriren var först med att berätta. Auvitu tog klivet från Frankrike till Finland där han spelade i många år. 

Säsongen 2016/17 testade han på lyckan i NHL och gjorde 25 matcher för New Jersey Devils innan han säsongen därefter flyttade till Edmonton Oilers där det blev 33 framträdanden.

Han kommer närmast från HK Sotji i KHL.