Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken: ”Ska vi ta bort känslorna?”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Wolmer Edqvist.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Dick Axelsson stängs av och tvingas böta efter sin verbala domarattack.

Nu kritiserar tränaren Robert Ohlsson beslutet.

– Jag vill ju inte att vi går mot en idrott där man blir robotar och känslolösa, säger han till HockeyNews.se. 

Dick Axelsson anmäldes till disciplinnämnden för efterspelet i Djurgårdens för 3-5-förlust mot Mora.

– Efter matchens slut när jag och min kollega Wolmer Edqvist lämnar isen dröjer sig Dif:s spelare Dick Axelsson kvar och går efter oss in i korridoren. Först säger han högt och tydligt "Använd din jävla pipa för helvete”. Vi väljer att ignorera kommentaren och går vidare mot vårt omklädningsrum. Denna första kommentar uppfattar bara jag och våra linjedomare, som redan befinner sig utanför vårt omklädningsrum. Dick viker av och går bort mot sitt omklädningsrum där han skriker så det ekar i korridorerna ”Du är så jävla värdelös Wolmer". Detta uppfattar hela domarteamet och även SHL:s säkerhetsdelegat Richard Lank som befann sig i korridoren vid tidpunkten, säger domaren Sören Persson i anmälan.

Dick Axelsson motsätter sig inte själva händelseförloppet.

– Jag erkänner att jag skrek dom orden när jag närmade mig omklädningsrummet efter matchen. Men om jag ska stängas av för detta så förutsätter jag att varje spelare som säger något till domarna eller funktionär varje match kommer bli anmälda och hamna hos disciplinnämnden, säger han.

Dick Axelsson stängs av

Disciplinnämnden väljer att straffa Djurgårdsstjärnan.

”Uttalandet utgör ett bestraffningsbart abuse of officials och bör leda till en avstängning vars längd bedöms motsvara två matcher inklusive den automatiska avstängning som följer vid ett match penalty” skriver de och lyfter fram två nyckelfaktorer till bestraffningen, dels att uttalanden är förolämpande mot domarna och dels att det rör sig om upprepade uttalanden.

Dick Axelsson stängs av två matcher och tvingas betala 18 750 kronor i böter som straff.  Det innebär att han missar torsdagens möte med Skellefteå samt lördagens möte med Linköping.

Djurgårdens tränare har förståelse för att domarna reagerade på Axelssons ord – men reagerar mot beslutet om avstängning.

– Man får vara noggrann med hur man uttrycker sig, som alltid. Men om vi ska sträva efter en helt känslolös idrottsrörelse, den vill inte jag vara med i för den attraherar inte mig. Ishockey är kamp, känslor och ett spel. Ska vi ta bort känslorna vilket domarna vill göra i det här fallet, och regelverket gör i det här fallet så tycker inte jag om det. Om du frågar vad jag tycker, säger Robert Ohlsson till HockeyNews.se. 

– Dick är ångerfull och tycker inte att han ska bli avstängd som jag uppfattar det för då får de stänga av i varje match. Någonstans får vi se hur linjen blir här efter.

 

LÄS MER: Värvningsbomben: Djurgården värvar back från NHL.