Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Axelsson återvänder – är överens med Djurgården

Dick Axelsson kan vara nära kontrakt med Djurgården.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Dick Axelsson är nära att skriva på för Djurgården.

Enligt uppgifter till SportExpressen ska den 32-årige forwarden vara muntligt överens med klubben.

Sportchefen Joakim Eriksson förnekar uppgifterna men hoppas på en lösning med Axelsson.

– Jag har en tro och förhoppning om att Dick kommer spela med oss, säger Eriksson.

Djurgården har haft det tungt i SHL den senaste tiden. Laget har fallit tillbaka till en åttondeplats i tabellen efter sjutton spelade matcher och är i en resultatmässig svacka. Laget har dessutom stora problem med skador och avstängningar och letar förstärkningar till laget.

Dick Axelsson till Djurgården har varit en följetong under hela hösten och nu har SportExpressen uppgifter om att en påskrift är nära, något som sportchefen Joakim Eriksson dock inte bekräftar.

– Nej det stämmer nog inte. Däremot har vi en kontinuerlig dialog och kontakt med Dick, det har vi varit tydliga med att kommunicera.

Har dialogen intensifierats den senaste tiden?

– Nej, vi har kontinuerlig kontakt och ömsesidigt intresse av varandra men vi har inget avtal färdigt för påskrift eller så.

”Han ska känna sig fysiskt redo”

Dick Axelsson har varit klubblös sedan han spelade SM-final med Djurgården i våras och har under tiden bland annat fått ett kontraktsförslag från AIK, men det är ändå Djurgården som legat på mest för att få tillbaka Axelsson.

Joakim Eriksson säger att det är många olika faktorer som avgör när och om han blir en Djurgårdsspelare igen.

– Det handlar om Dicks livssituation, han har en väldigt skicklig yrkeskvinna som han lever tillsammans med och de har fått ett barn. De ska få ordning på inskolning och sådana saker och han har uppgifter för SVT där han är expert. Han ska också känna sig fysiskt redo att spela hockey igen. 

Har ni någon deadline när ni kommer gå vidare med andra spelare i stället?

– Nej vi har inte en sån diskussion utan en ömsesidig dialog. Jag har en tro och förhoppning om att Dick kommer spela med oss.

SportExpressen har även sökt Axelsson själv för en kommentar.