Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Axel Holmström missar SHL-starten

Axel Holmström skadade sig i finalserien mot Växjö Lakers.
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN
Han missar nu SHL-premiären.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Skellefteåcentern Axel Holmström skadade knät i SM-semifinalen mot Växjö i våras.

Han missar hela försäsongen och comebacken kommer att dröja.

– Han kommer att missa SHL-premiären. Det är väl det enda jag har att säga nu, säger Skellefteåtränaren Bert Robertsson.

Detroitdraftade Axel Holmström, 20, gjorde illa knäet den 11 april och har sedan dess inte kunnat spela ishockey. I april berättade han om frustrationen att missa SM-finalen.

– Axels knäskada ska rehabiliteras och vi ska se till att han är i bra form när han är tillbaka. Det är det som är sagt. Det är en ung pojke och vi är rädda om hans karriär, säger Skellefteåtränaren Bert Robertsson.

Holmström missar SHL-premiären

Enligt Robertsson missar Holmström Skellefteås SHL-premiär borta mot Luleå den 23 september.

Det är oklart när Axel Holmström, som slog bröderna Sedins poängrekord för juniorer i slutspelet 2015, kan vara tillbaka i spel.

– Vi har ett slutdatum som vi får utvärdera efter hand, säger Robertsson.

Backarna Johan Alm och Kyle Cumiskey dras också med skador. Stjärnvärvningen Cumiskey genomgick en operation innan han kom till Skellefteå.

Fler Skellefteåspelare kan missa starten

Bert Robertsson kan inte garantera att de spelar i SHL-premiären.

– Det kan finnas någon till som inte kommer att vara klar. Det är väl egentligen Axel där det medicinska teamet flaggat för att han inte kommer att vara spelklar. Det kan jag säga med all säkerhet. De andra är det något annat med och vi har en del slutdatum att förhålla oss till, sedan kanske det omvärderas. Jag vill inte gå händelserna i förväg, säger han.

Kyle Cumiskey är värvad för att göra en hel del poäng i SHL.

– Vi ska ge honom bra förutsättningar att leverera på ett bra sätt när han väl kliver in. Han hade säkert kunnat spela nu, men vi väljer att inte spela honom. Likadant med Jimmie.

Kapten Ericsson snart redo

Lagkaptenen Jimmie Ericsson var inte med i Champions Hockey League-premiären i Wien och vilar från CHL-spel även mot Kalpa på lördagen.

– Vi har valt att inte ta med Jimmie på resan. Det är i samförstånd mellan det medicinska teamet, med Jimmie själv och med oss tränare. Det var bäst just nu att han stannar hemma. Vi har ganska många unga spelare som vi tycker ska formas in i truppen och få speltid och få chans att visa upp sig, säger Bert Robertsson.

Hemvändande Joakim Lindström återhämtar sig efter en hjärnskakning medan Sebastian Ohlsson har en lättare skada på underkroppen.

Men Skellefteå skyller inte 3-2-förlusten på övertid borta mot Vienna Capitals på skadorna.

– Det var vår andra match och med tanke på det tycker jag att vi spelar bra. Vi håller i pucken djävulskt mycket och skapar mycket målchanser, men i det här läget på säsongen har vi en hel del att slipa på. Det är inget att snacka om. Powerplay framför allt, säger Robertsson.