Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslutar nu karriären – endast 26 år gammal

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det har snart gått ett år sedan Hampus Larsson brakade in i sargen och fick frakturer i nacken.  

Nu bekräftar klubben att karriären är över för 26-åringen.

– Jag har hela tiden försökt vara positiv och känt att jag vill spela hockey, men till slut kommer tankar och fakta i kapp en och man inser att det är dags att göra något annat här i livet, säger Larsson i ett pressmeddelande. 

Förra hösten hände det som inte får hända på en hockeyrink. Hampus Larsson brakade in i sargen – och bröt nacken. Efter följde en lång rehabiliteringsperiod. 26-åringen har kunnat återgå till ett normalt liv och långsamt stegrat träningen. 

r SportExpressen träffade Larsson i augusti återstod vara några sista tester som skulle avgöra om han kunde börja spela igen. 

– Framtiden är egentligen väldigt osäker, så jag håller alla dörrar öppna. Det kommer tas ett beslut snart hur framtiden och hockeybiten blir, sa han då. 

Under onsdagen meddelade Linköping HC att Larsson valt att avsluta sin spelarkarriär. 

– Det har varit en lång rehabiliteringsperiod där jag har gått för att kunna fortsätta spela ishockey. Men ju längre tiden har gått och ju fler besök och läkare jag har pratat med så beslutet kommit närmare att sluta än att fortsätta, med tanke den skadan jag drog på mig, säger Larsson själv i en intervju på klubbens hemsida. 

– Jag har hela tiden försökt vara positiv och känt att jag vill spela hockey, men till slut kommer tankar och fakta i kapp en och man inser att det är dags att göra något annat här i livet. Det är ett väldigt tufft beslut och det har varit många jobbiga timmar och minuter. 

Nu börjar en ny fas i livet. Larsson har valt att fortsätta inom klubben, och kommer att axla rollen som assisterande tränare till Linköpings J18-lag. Det blir en ny utmaning för Larsson. 

– Innan har man fokuserat på sig själv, nu ska man se alla grabbar. Det är ett nytt steg men det känns jäkligt kul att ha en fot kvar inom hockeyn och inte släppa allt helt. Att få vara med och bidra där med mina kunskaper och erfarenheter inom hockeyn, säger han.