Foto: C More.Foto: C More.
 Foto: C More.
Foto: C More.Foto: C More.
 Foto: C More.

Avslöjas av tv-bilderna – nu straffas forwarden

Publicerad

Han fick med sig en utvisning.

Men det kostar pengar.

SHL straffar nu Färjestads Marcus Nilsson för diving efter en incident mot HV 71 i den sista omgången i går.

 

Färjestad slog tillbaka HV 71 efter straffar.

En viktig extrapinne som gjorde att Karlstad-laget slutade fyra i SHL-tabellen och därmed har hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

Dick Axelsson fick sig en rejäl känga av Niklas Wikegård som sågade det han såg att FBK-forwarden gjorde inför matchen.

– Jag är allergisk mot det, sa C More-experten.

Diving-tecken från HV-tränarna

Och under matchen var HV 71-tränarna Johan Lindbom och Stephan Lundh irriterade på Färjestads Marcus Nilsson efter en incident i början på andra perioden.

Nilsson kom in med pucken i offensiv zon och föll, till synes, lätt efter en duell med Erik Brännström.

Lindbom och Lundh gjorde domarna uppmärksamma med diving-tecken, men HV-backen fick två minuters utvisning.

Foto: C More.

– Det är ganska tydligt vad de tycker, säger C Mores och SportExpressens expert Sanny Lindström i tv-sändningen.

- Armen är där men han ramlar en aning enkelt i det läget och det är något vi inte vill se så klart.

Situationsrummet valde att anmäla Marcus Nilsson till discplinnämnden - som beslutade att straffa forwarden med 5 000 kronor i böter.

"Genom filmsekvensen är det klarlagt att Marcus Nilsson gjort sig skyldig till diving som påstås i anmälan. Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff", skriver disciplinnämnden på SHL:s hemsida. 

Färjestad möter Skellefteå i SM-kvartsfinal, där Johan "MrMadhawk" Svensson tror att FBK blir utslaget. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag