Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar tränarens ord innan historiska bettet

Linus Johansson berättar om uppmärksammade biting-situationen i Wikegård VS som sänds i kväll på Sportkanalen.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Hösten 2015 utspelade sig märkliga scener i rivalmötet mellan Mora och Karlskoga. 

Dåvarande Mora-spelaren – numera lagkapten i Färjestad – Linus Johansson åkte ut för biting. 

– Jag är rätt gammal och har hållit på med hockey i snart 40 år och jag har aldrig varit med att någon fått en utvisning för biting, säger Niklas Wikegård i Wikegård VS som sänds i kväll på Sportkanalen.

Färjestads kapten Linus Johansson har vandrat en lång väg under sin hockeykarriär. Troja-Ljungby-fostrade 26-åringen har bland annat spelat i hockeyettan, i Norge, hockeyallsvenskan. 

2018 debuterade han i Tre Kronor, och inför förra säsongen lämnade Johansson Djurgården för spel i Färjestad. Under sin första säsong stod han för 25 poäng på 51 grundseriematcher. 

I kvällens avsnitt av Wikegård VS gästar Färjestads kapten och får frågan: ”Vad är det dummaste du gjort på isen hittills?” 

– Det finns ju bara en händelse egentligen, svarar han. 

Linus Johansson: ”Då bet jag allt vad jag kunde”

Det var när Linus Johansson spelade i hockeyallsvenskan med Mora, hösten 2015, när rivalerna Karlskoga gästade som märkliga scener utbröt.

Innan nedsläpp gick dåvarande Mora-tränare Jeremy Colliton fram till Johansson och gav strikta order: ”Nu vill jag att du håller dig lugn i dag. Jag vill inte att du bråkar eller håller på med dumheter.” 

Så blev det inte. Halvvägs in i matchen utbröt det bråk och Johansson var inblandad.

– Vi stod framför mål, jag och Daniel Wessner (dåvarande Karlskoga-spelare), och han börjar puttas och fick till något slag. Jag tänkte: ”JC kommer döda mig om jag gör något, så jag ska hålla mig lugn.” Sen tar han handsken och gör en gammal ”face wash” och trycker in ett finger i munnen. Då bet jag allt vad jag kunde, berättar Linus Johansson.

Biting-situation uppmärksammades och resulterade i två matchers avstängning. 

– Jag är rätt gammal och har hållit på med hockey i snart 40 år och jag har aldrig varit med att någon fått för biting, säger Niklas Wikegård.

Linus Johansson tar situationen med en klackspark i dag.

– Jag tror jag kan ha varit den första, hade varit lite kul om det håller i sig faktiskt, säger han och fortsätter: 

– Men man ska inte stoppa in fingrar i munnen på folk. Jag hade gjort det igen, ska jag vara ärlig och säga. 

 

Wikegård VS sänds torsdagar 21.30 i Sportkanalen. Avsnittet med Linus Johansson finns att se på C More.