Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar: Almquist dumpas av HV 71

Foto: Daniel Malmberg/Ibl-Aop / DANIEL MALMBERG/IBL-AOP/IBL DANIEL MALMBERG/IBL-AO
Foto: Daniel Malmberg/Ibl-Aop / DANIEL MALMBERG/IBL-AOP/IBL DANIEL MALMBERG/IBL-AO

JÖNKÖPING. Han är född i Jönköping och i Sverige har han bara spelat för HV 71 under sin karriär. Men efter den här säsongen lämnar toppbacken Adam Almquist sitt HV 71.

Almquist och hans agent, Patrik Carnbäck har fått beskedet att HV 71 vill gå vidare.

- HV tycker inte att han utvecklats och man är inte nöjda med hur han spelar i år. Han har inte varit tillräckligt bra tycker man, konstaterar Carnbäck.

Därför söker man nu nya utmaningar för Almquist, som spelat i HV 71 de senaste två säsongerna, sedan hemkomsten från Reverstal Cherepovets i KHL.

- Vi får se vad som händer, säger HV:s sportchef Johan Hult.

Agenten, Patrik Carnbäck ger signaler om att han inte blir kvar.

- Det får stå för honom i så fall. Men hur diskussionerna går, håller vi internt. Vi för dialogen mellan oss, och om han vill säga mer, så får det helt stå för Patrik, säger Hult.

Almquist: "Öppen för allt"

Adam Almquist konstaterar att han vill spela klart säsongen med HV 71, först, sedan får han se.

– Det är enda klubben jag spelat i här i Sverige. Men jag är öppen för allt. Något lag måste vilja ha nog också, säger Almquist, som i övrigt hänvisar till sin agent.

- Vi har börjat leta på andra håll nu. Och en förlängning här blir svår. Jag har pratat med HV så sent som i dag, säger Carnbäck.

Kan det bli annan SHL-klubb?

- Det kan bli SHL, Schweiz eller KHL. Vi är just nu helt öppna för allt.

Toppbackar kostar mycket pengar.

- Ja, så är det. Och kanske finns det med i bilden när vi fått det beskedet som vi nu fått av HV. Allting är relaterat till hur mycket man tjänar och nu tittar vi efter en lösning till nästa säsong.

- Nu ska Adam göra en bra avslutning här med HV 71, så får vi se sedan, säger Patrik Carnbäck.