Johan Harju deppar. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNJohan Harju deppar. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Johan Harju deppar. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Brynäs vann mot Luleå. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNBrynäs vann mot Luleå. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Brynäs vann mot Luleå. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

”Har ingen koll på varför det var så”

Publicerad
Uppdaterad

Publikfiasko.

Då åkte Luleå på förlust i åttondelsfinalmötet med Brynäs som vann med 3–2 – efter ett avgörande med 28 sekunder kvar av matchen.

– Vi får se till att få en match på fredag och fylla hallen då i stället, säger Luleås tvåmålsskytt Johan Harju.

I SHL snittade Luleå 4946 åskådare per match. 

En siffra som med enkelhet skulle slås när det vankades slutspelsmöte med Brynäs, kunde man tro.

I stället kom blott 4169 åskådare.

Matchen då? 

Avgjorde – med 28 sekunder kvar

Kevin Clark gav Brynäs ledningen tio minuter in i första perioden.

Luleås replik lät sig dock inte vänta.

Bara minuten senare kvitterade Johan Harju – efter att Daniel Sondell skjutit ett backskott i powerplay. 

Andra perioden kom att bli snarlik, i vart fall målmässigt.

Brynäs återtog ledningen genom Johan Alcén, men innan periodens slut hade Luleå kvitterat igen. Återigen genom Johan Harju. 

Till slut kom Brynäs dock att dra längsta strået när Juuso Ikonen avgjorde med 28 sekunder kvar.

– Det är surt att torska, framför allt så som vi gör det. Vi ger det inte riktigt chansen, vi vågar inte spela vårt spel fullt ut och pumpa ut som vi gjorde i andra perioden. Då pumpade vi på med fyra kedjor och tryckte ner dem. Vi vågade inte spela ut, följa med upp och göra det tillsammans. Då blir det lite hackigt i spelet. Brynäs är för bra för att bli bjudna på för mycket, säger Luleås tvåmålsskytt Johan Harju.

"Det är ingen som vill det"

Det såg nästan nervös ut mellan varven. Var ni tagna av stundens allvar?

– Det var mycket psykologiskt, vi vågade inte släppa loss som vi gjort de sista grundseriematcherna. Vi njöt inte av stunden, det blev mer blodigt allvar. Vi vet hur viktiga matcherna är, men man måste hitta någon balans att kunna och våga njuta, lira pucken. Annars blir det som att man bara slår ifrån och då sätter vi varandra i skiten i stället. För stora delar av matchen vi hamnade i de fällorna. 

– Nu gäller det ju bara att gå in, våga och köra. Är det torsk på onsdag är det slut på säsongen – det är ingen som vill det. Vi har inget att förlora, vi måste slappna av mer och spela spelet, då är vi ett bra och svårslaget gäng. Vi måste tillbaka dit.

Och publiken hoppas Harju också hittar tillbaka.

Om det nu blir någon match på fredag.

– Det var lite för många stolar lediga. Jag har inte hört något snack om det och det är inget som vi tänker på. Det är klart att vi alltid vill ha fullt hus och en jäkla fest, men jag har inte koll på någon orsak till varför det var som det var. Vi får se till att få en match på fredag och fylla hallen då i stället.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag